Al llarg d’aquest 2018 han celebrat 25 anys en actiu

La Colla Ferma de Ponent en el concurs de Verdú
photo_camera La Colla Ferma de Ponent en el concurs de Verdú

La Colla Sardanista Ferma de Ponent, formada per sardanistes d’arreu de les nostres contrades, va oficialitzar la seva retirada dels circuits sardanistes i l’aturada de la seva activitat, en la passada Nit de la Sardana que va tenir lloc a Vallfogona de Balaguer el dissabte 17 de novembre de 2018.

Ferma de Ponent ha celebrat 25 anys en actiu aquest any 2018 i ho va celebrar en l’Aplec de la Sardana de Torres de Segre  que va tenir lloc el dissabte 16 de juny. La colla va ballar una sardana de lluïment, envoltats de tots els amics i amigues sardanistes que participaven en l’aplec en un sentit homenatge a la veterana colla.

La Colla Ferma de Ponent en la Nit de la Sardana interiorFerma de Ponent va néixer l’any 1993 arran de l’amistat de sardanistes de diferents poblacions que a banda d’assistir a ballades i aplecs, es trobaven els diumenges en el local de Mascançà a Mollerussa per ballar sardanes.

El seu debut oficial va tenir lloc l’1 de maig en el concurs de colles d’Anglesola. Al llarg d’aquests 25 anys, Ferma de Ponent ha participat en concursos, aplecs, ballades i altres esdeveniments sardanistes com la Nit de la Sardana en el Cercle Català de Madrid.

Els integrants de la colla sempre han estat molt actius dins del món sardanista, així dos dels seus components van ser presidents de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, monitors i monitores del Saltem i Ballem, han obtingut diversos premis Rotllana, i molts d’elles i ells continuem vinculats a altres associacions culturals de les respectives poblacions.

Comentaris
Més a Tres i fora