El concurs d’Agramunt aplega a catorze colles sardanistes en les diferents categories.

El concurs d’Agramunt aplega a catorze colles sardanistes en les diferents categories.

Un moment de la competició de lluiment-Grup Estol-Espígol
photo_camera Un moment de la competició de lluiment-Grup Estol-Espígol

En el transcurs del concurs de colles sardanistes d’Agramunt, puntuable pel Campionat de la territorial de la Terra Ferma, el grup sardanista de la vila va donar a conèixer el nom de la tercera colla del grup: Esbarzer, la qual competeix des de la passada edició en categoria Infantil en el campionat. Estol-Espígol, Estelats i Esbarzer són les tres colles que formen el Grup Sardanista Estol.

La Colla Esbarzer està formada per 24 noies i noies, d’entre 11 i 13 anys. Tots són d'Agramunt o pobles del voltant. La colla va començar a assajar el juliol de 2016, i el setembre de 2017 debutaven en el concurs a Cervera.

En aquest quart concurs de la present edició 2018 del Campionat de l’ACSTELL, el podi en categoria gran i sardana de lluïment va ser per la colla Dolç Infern de Lleida, seguida de l’Estol-Espígol, d’Agramunt i Font de Valldans de Ponts. A continuació es classificaren; Xalem de Bellvís, Jovencells de Cervera i Ferma de Ponent de Bellpuig. La colla Santa maria de les Franqueses i va participar fora concurs.

En categoria juvenil s’imposà la colla Guspira de Lleida per davant dels Estelats d’Agramunt. En infantil la primera posició va ser per la colla Escarlata de Lleida seguida de la colla Esbarzer d’Agramunt. En aquesta categoria hi van participar com a colles lliures l’escola Macià Companys i el Col·legi Mare de Déu del Socós de la població.

Dimoniets s’imposà a Petits Dimoniets, ambdues de Lleida, en categoria Alevina

En la modalitat de Punts Lliures el primer lloc del podi en categoria gran va ser per Estol-Espígol, seguits de Dolç Infern, Estelats i Guspira en categoria A, i la classificació en categoria B va ser en primer lloc per Escarlata seguits de Dimoniets i Petits Dimoniets.

Comentaris
Més a Tres i fora