14 colles sardanistes de quatre categories es van disputar el concurs

Dolç Infern, guanyadors en categoria gran
photo_camera Dolç Infern, guanyadors en categoria gran

Les colles sardanistes de competició de la demarcació de Lleida van poder exhibir tot el dur treball realitzat al llarg dels mesos d’hivern, en la primera cita del campionat de la Terra Ferma, organitzat per l’Acstell,  que ha tingut lloc en la vila d’Almacelles al Segrià el diumenge 3 de març.

El bon temps s’ha posat del costat dels sardanistes i en una matinal radiant de sol i temperatura, les colles, al ritme de la cobla agramuntina “Vents de Riella”, s’han presentat a la plaça amb un galop d’exhibició. A continuació, les colles sardanistes han ballat la primera de les sardanes de lluïment: Colla Roca del compositor Jordi León. Seguidament,  la cobla ha interpretat la sardana “Revessa número 13” del compositor Marc Santiago que ha posat a prova l’oïda musical dels revessaires sardanistes. Aura del Tura, d’en Conrad Saló, ha estat la segona sardana de lluïment i Joves triomfants, del compositor Lluis Alcalà, ha tancat la competició en la modalitat de punts lliures.

La sardana de germanor i una per a tot el públic present a la plaça, han donat pas al lliurement de premis que ha comptat amb la presència d’en Josep Ibarz Gilart, alcalde d’Almacelles, acompanyat de regidors i regidores del consistori i d’en Josep M. Roset, president dels amics de la sardana d’Almacelles.

En la categoria “Alevins”, els sardanistes més petits, la classificació ha estat encapçalada per Dimoniets de Lleida, seguits d’Esclat de Primavera d’Almacelles i Petits Dimoniets de Lleida.

En les categories infantils i juvenils les colles Escarlata i Guspira, ambdues de Lleida, no han tingut rival, ja que no hi ha competit cap altra colla i s’han emportat els primers punts del campionat.

En categoria Gran, amb vuit colles disputant-se els punts, el triomf ha estat per la colla Dolç Infern del Grup Montserrat de Lleida. Verge del Miracle de Balaguer i Jovencells de Cervera han ocupat la segona i tercera plaça del pòdium. La classificació ha continuat amb Aires d’Or de Sant Pedor, Xalem de Bellvís, Font de Valldans de Ponts, Somnis del Pla de Mollerussa i Brut Natura de les Borges Blanques.

La pròxima cita del campionat tindrà lloc el diumenge 28 d’abril a Mollerussa, que recupera el concurs de colles sardanistes de la capital del Pla d’Urgell i s’incorpora a l’agenda sardanista de l’Acstell i alhora, suma un acte més en la de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.

El concurs d’Almacelles és organitzat pels Amics de la Sardana d’Almacelles, l’Acstell i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Almacelles.

Comentaris
Més a Tres i fora