13.07.2020 |
Territoris.cat

Primeres reunions entre la Federació i representants del municipi

La 20a Nit de la Sardana celebrada a Mollerussa. Foto Marc Rovira
La 20a Nit de la Sardana celebrada a Mollerussa. Foto Marc Rovira
Primeres reunions entre la Federació i representants del municipi

Monument a  la sardana de la vila de Vallfogona de BalaguerVallfogona de Balaguer serà la població que acollirà, el dissabte 17 de novembre de 2018, la celebració dels actes de la 24a. Nit de la Sardana i el lliurement dels premis del 44è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

A principis d’aquest mes de juliol va tenir lloc, en les dependències municipals de Vallfogona de Balaguer, una reunió entre representants del municipi i membres de la Junta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, per tal d’iniciar els preparatius dels actes que tindran lloc en la nova edició de la cita cabdal del sardanisme a Ponent.

Seguint l’esquema organitzatiu d’altres edicions, l’acte es dividirà en dues parts. Primerament tindrà lloc el lliurament dels premis i classificacions del 44è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. Seguidament se celebrarà el Sopar de Gala de la Nit de la Sardana i el lliurament dels Premis Rotllana i Sardalleida.

El premi Rotllana distingeix a una figura mediàtica d’àmbit nacional que s’hagi destacat per la seva defensa o difusió de la Sardana. Alguns dels guardonats han estat; Toni Albà, Pilar Rahola o la dibuixant i il·lustradora Pilarin Bayés.

El Premi Sardalleida se centra en el reconeixement  en la tasca de promoció i difusió de la sardana de persones o entitats del territori lleidatà. En la passada edició, la distinció va recaure en la família Saladrigues, saga de músics i compositors de la vila de Bellpuig.

L’organització està treballant amb les activitats complementàries de l’esdeveniment i les actuacions musicals que complementarà el programa.

Primeres reunions entre la Federació i representants del municipi
comentaris