12.07.2020 |
Territoris.cat

El periodista Martí Gironell distingit amb el premi Rotllana del sardanisme lleidatà

El periodista Martí Gironell rep el Premi Rotllana 2018
El periodista Martí Gironell rep el Premi Rotllana 2018
El periodista Martí Gironell distingit amb el premi Rotllana del sardanisme lleidatà

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha distingit, al periodista i escriptor gironí, Martí Gironell amb el guardó Rotllana per la seva vinculació amb el món sardanista i pel suport manifest a la consecució de la “Sardana per la Llibertat” que va tenir lloc el 30 de juny amb l’encerclament de l’Estany de Banyoles per part de milers de sardanistes.

Gironell va participar en la 3a edició de les jornades sardanistes “Enganxa’t” que van tenir lloc a Manlleu el març de 2017 amb la conferència “Contrapunt per no abaixar els braços", en la qual el periodista i escriptor, va defensar la dansa catalana i va remarcar la necessitat en el fet que cal insistir i persistir per visualitzar la sardana.

El periodista Martí Gironell rep el Premi Rotllana 2018 1El reconeixement va ser lliurat en el transcurs dels actes de celebració de la 24a Nit de la Sardana que va tenir lloc el dissabte 17 de novembre en la localitat de Vallfogona de Balaguer.

El premi Rotllana és un guardó únic que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga a persones o entitats vinculades o no directament al món sardanista però que, amb les seves activitats quotidianes, col·laboren a difondre i normalitzar la sardana, i alhora, contribueixen a projectar el món sardanista fora del seu àmbit d’actuació.

Cobla Jovenívola d'Agramunt

La trajectòria de la Cobla Jovenívola d’Agramunt reconeguda amb el Premi Sardalleida

La formació musical agramuntina celebra aquest 2018 els 30anys de la seva fundació. Per aquest motiu, la Federació Sardanista de les comarques de Lleida, conjuntament amb les sectorials que la composen, han volgut lliurar el màxim guardó del sardanisme lleidatà, el Premi Sardalleida, a la Cobla Jovenívola d’Agramunt en reconeixement a la seva labor en la difusió, promoció i projecció de la sardana.

La Cobla Jovenívola d’Agramunt es va presentar en públic l’11 de setembre de 1987. La formació musical es va formar en l’escola de música de la vila a proposta del seu director en Ricard Bertrand.

El Premi Sardalleida s’atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana. El premi es consensuat per totes les sectorials.

El periodista Martí Gironell distingit amb el premi Rotllana del sardanisme lleidatà
comentaris