L’èxit de la convocatòria desborda totes les previsions

L'aplec de Banyoles, la Sardana per la Llibertat ha encerclat l’estany amb més de 12.000 sardanistes provinents de tot el país
photo_camera L'aplec de Banyoles,ha encerclat l’estany amb més de 12.000 sardanistes provinents de tot el país

El dissabte 30 de juny, en el marc de l’aplec de Banyoles, la Sardana per la Llibertat ha encerclat l’estany amb més de 12.000 sardanistes provinents de tot el país i de la Catalunya nord.

Els sardanistes lleidatans a BanyolesLa demarcació de Lleida hi va ser present amb la participació de dansaires que s'hi van desplaçar en autocar el qual va sortir d'Alguaire a les 8 del matí. Després de recollir a la resta de participants a Lleida, Mollerussa i Tàrrega, els 56 passatgers, va emprendre la ruta fins a la capital del Pla de l'Estany.

L’aplec de Banyoles, ha encerclat l’estany amb més de 12.000 sardanistes provinents de tot el paísA les 8 de la tarda va tenir lloc l’encerclament de l’Estany de Banyoles. El conseller a l’exili Lluís Puig i la delegada del govern a Brussel·les, Meritxell Serret, van enviar i saludar als assistents amb un missatge en el qual reivindicaven l’esperit de l’1 d’octubre i alhora agraïen a tots els assistents la participació en la Sardana per la Llibertat.

L’aplec de Banyoles, ha encerclat l’estany amb més de 12.000 sardanistes provinents de tot el paísA continuació, representants de les associacions organitzadores de  l’esdeveniment i d’Òmnium Cultural van llegir un manifest en el qual es reivindicava la llibertat dels presos polítics així com dels exiliats i advocava per la llibertat d’expressió.

Seguidament, els participants en l'acte han ballat dues sardanes al voltant de l'estany. Vent d'octubre, composta expressament per a l'ocasió per Paco Viciana, amb lletra de J. N. Santaeulàlia ha estat la primera. Somni, de Manel Saderra i Puigferrer, va cloure l'acte tot recordant l'anterior encerclament de l'estany l'any 1998.

Els dansaires han seguit el ritme de la sardana a través de l’emissora municipal que retransmetia en directe la música interpretada per la cobla situada sobre una barca al mig de l’estany.

La sortida a Banyoles ha estat organitzada per Els Amics de la Sardana d’Alguaire amb la col·laboració de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, hi ha participat sardanistes de més d’una desena de pobles de les nostres contrades.

Comentaris
Més a Tres i fora