La trobada s’emmarca en la vuitena edició de l’aplec de la sardana de Torres de Segre

TROBADA ROSELLÓ 217
photo_camera La Trobada que va tenir lloc a Rosselò el 2017 - Agrupació Mollerussa

La Trobada de Sardanistes Adults del programa del Saltem i Ballem, que aquest any arriba a la seva 25a edició, es durà a terme el dissabte 16 de juny en la vila de Torres de Segre. En la trobada els sardanistes adults demostraran tot el que han après al llarg del curs.

La Trobada, que es desenvoluparà en el pati de les Escoles de la població, s’iniciarà a les 8 de la tarda amb el galop d’entrada de totes les colles participants, i continuarà amb la benvinguda per part de les autoritats presents en l’acte. Seguidament, les colles ballaran una primera sardana de lluïment, concretament “Gota d’aigua” d’en Joan Calders. L’acte continuarà amb la ballada de la sardana “Mar de Palamós” d’en Francesc Mas Ros en la modalitat de punts lliures.

El lliurament de records a les colles participants i la ballada de la sardana de germanor “El parc de la Guineu” de Pere Fontàs, clourà la trobada sardanista. Les sardanes seran interpretades per la Cobla Vents de Riella.

El Saltem i Ballem és el sector de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida que promou i s’encarrega dels cursos d’ensenyament de sardanes a les escoles i per a adults. Els seus principals objectius són; ensenyar a ballar la nostra dansa, reforçar el moviment sardanista i la cultura popular, la formació de monitors, potenciar l’associacionisme cultural i fomentar la participació en manifestacions sardanistes.

Vuitè Aplec de la Sardana de Torres de Segre

La Trobada de Sardanistes Adults s’inclou en el programa del 8è Aplec de la Sardana de la Vila de Torres de Segre el qual s’iniciarà un cop acabada la trobada amb una primera ballada de sis sardanes a càrrec de la Cobla Vents de Riella.

L’Escola Sardanista de Torres de Segre, organitzadora de l’aplec, també ha ofert la possibilitat a tots els assistents que ho desitgin, participar d’un sopar popular que tindrà lloc en el Poliesportiu Municipal.

Un cop finalitzat el sopar, continuarà l’aplec amb la ballada de nit a càrrec de la Bellpuig Cobla que interpretarà una vuitena de sardanes amb un variat programa que inclou autors clàssics i actuals.

Cal remarcar la participació de la colla Ferma de Ponent en l’aplec amb una exhibició per celebrar els 25 anys de la colla sardanista. La colla es presentarà amb un galop i ballarà la sardana “Bandera d’aplec” del compositor Ricard Viladesau.

comentaris
Més a Tres i fora