Imprimir

“Alguns dies d’ahir”, l'obra ambientada en els fets de l’1-O, arriba al Teatre Ateneu

Territoris.cat | 01 de d’octubre de 2020

Imatge promocional d''Alguns dies d'ahir' - David Ruano
Imatge promocional d''Alguns dies d'ahir' - David Ruano

Alguns dies d'ahir, una peça ambientada en els fets de l'1 d'octubre del dramaturg Jordi Casanovas, arriba dissabte vinent al Teatre de Tàrrega en el tercer aniversari d'aquell espisodi. Es tractarà de la segona representació a tot Catalunya, que debutarà a Montcada i Reixac un dia abans. La representació, que tindrà lloc al Teatre Ateneu a les 21.00 hores, suposarà l’estrena del muntatge a les terres de Ponent, en el marc de la La 26a Temporada de Teatre de Tàrrega.

Alguns dies d’ahir s’acosta als fets viscuts amb motiu del referèndum de l’1-O a través dels ulls d’una família catalana de classe mitjana. Els seus quatre membres conversen a casa sobre els esdeveniments que han succeït o els que encara han de passar entre l’agost i el desembre de 2017, copsant emocions com l’esperança, la por, la perplexitat o la ràbia. El director Ferran Uzet afirma: “encara que els personatges són de ficció, els fets que alteren les seves vides són prou coneguts per tothom i l’obra pot ajudar a entendre com ens vam sentir durant aquelles setmanes”.

Ferran Uzet, director d'Alguns dies d'ahir:

No es tracta de revisar la Història en majúscules, sinó de recordar la història quotidiana de les persones

Produït per Magnètica Management, el muntatge té com a protagonistes Abel Folk, Míriam Iscla, Marta Ossó i Francesc Cuéllar. L’elenc dona vida a la família Font, que compartirà amb el públic els seus dubtes, anhels i patiments vers tot allò que succeeix als carrers. Els personatges aprendran a comprendre els pensaments i les postures dels altres, i hauran de trobar la manera de guarir les ferides que els hagin produït tots aquests dies dins d’aquest llarg viatge emocional i polític.

Després de romandre tancat durant mig any a causa de la pandèmia, el Teatre Ateneu aixecà de nou el teló el passat divendres obrint la temporada del nou cicle teatral. La Regidoria de Cultura manté en cartell la programació aplicant els protocols sanitaris de prevenció, o sigui: reducció de l’aforament al 50% (270 butaques), distància social i ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/la-panoramica/alguns-dies-d-ahir-lobra-ambientada-els-fets-l-1-arriba-teatre-ateneu/20201001123909067976.html


© 2020 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]