Una defecació gegant de gos, nova acció de la campanya de civisme de la Seu d'Urgell

Aquesta simulació de grans dimensions d'una caca de gos s'anirà instal·lant a les entrades dels diferents centres educatius de la Seu d'Urgell.

Defecació gegant de gos elaborada durant la celebració del Parc de Nadal pels nens i nenes
photo_camera Defecació gegant de gos elaborada durant la celebració del Parc de Nadal pels nens i nenes

Presentada a la plaça de les Monges de la Seu d'Urgell la nova acció de la campanya de civisme 'La Seu és casa teva. Cuida-la!' que fa incidència en la problemàtica que comporten les defecacions de gossos a la via pública. L'acció ha consistit en la instal·lació a l'entrada del centre cultural Les Monges d'una defecació gegant de gos, elaborada durant la celebració del Parc de Nadal pels nens i nenes que van assistir al taller a càrrec de l'artista David Segura, de l'empresa MURAL de la Seu. La 'defecació' està feta amb cartró, boles de paper, paper maché i pintada amb esprais.

La presentació d'aquesta nova acció de la campanya de civisme ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l'Ajuntament urgellenc, Anna Vives, del gerent de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Jordi Vilaró, i de la regidora de Joventut i Infància, Meritxell Planes.

Amb la instal·lació d'una defecació de gos, de gran format, volem fer incidència que els excrements de gossos als carrers de la Seu d'Urgell són una de les grans preocupacions de la ciutadania”, ha remarcat Anna Vives.

Vives ha explicat que aquesta simulació de grans dimensions d'una caca de gos s'anirà instal·lant a les entrades dels diferents centres educatius de la Seu d'Urgell. A la vegada, aquesta caca gegant anirà acompanyada de sessions informatives adreçades als alumnes de cada escola amb l'objectiu de fer arribar el missatge que cal ser cívic i que cada propietari de gos ha de recollir les defecacions de la seva mascota de la via pública.

'Embolica'm, que seré un bon regal'

En la instal·lació d'aquesta caca gegant de gos també hi han participat els nens i nenes que formen part del Consell Municipal d'Infants de la Seu d'Urgell, que en la comissió de treball que han realitzat al llarg d'aquest matí han elaborat diversos eslògans que s'aniran col·locant damunt d'aquesta defecació. Per avui, els Consell Municipal d'Infants han triat el lema: 'Embolica'm, que seré un bon regal'.

La regidora de Joventut i Infància de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha explicat que la participació dels nens i nenes en aquesta nova acció de la campanya de civisme forma part dels continguts que treballa la Consell Municipal d'Infants. “El civisme és un dels temes que van treballant al llarg del curs”.

Recollida diària de 100 defecacions de gos

Per la seva part, el gerent de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Jordi Vilaró, ha explicat que el Servei Municipal de Neteja Viària recull cada dia 100 defecacions de gos dels carrers i places de la ciutat. “Això representa que un 10% dels propietaris dels gossos no recullen els excrements de la seva mascota, que encara que sigui una part petita, ja que a la Seu d'Urgell hi ha un total de 1.000 gossos censats, és una molèstia per a tots els ciutadans”, ha afirmat Vilaró.

Des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell també es porten a terme accions sancionadores davant actes incívics com aquest. En xifres, durant l'any 2014 la Policia Municipal va obrir un total de 43 expedients sancionadors: la meitat per portar el gos deslligat, i l'altra meitat, per no recollir de la via pública les defecacions de la mascota.

Paral·lelament a la recollida d'excrements de la via pública, també es porta a terme un seguiment de quins són els carrers de la Seu que presenten més defecacions de gossos amb l'objectiu de fer-ne més pressió. Les zones que presenten més brutícia a causa dels excrements de gossos són el Parc del Cadí, la part final del carrer Sant Joan Baptista de la Salle i el Parc del Valira.

Comentaris