06.03.2021 |
Territoris.cat

La banda organitzada havia comès robatoris en domicilis de Golmés i Arbeca

En els registres domiciliaris s’hi van localitzar una gran quantitat de joies, objectes de col·leccionista, rellotges i objectes d’electrònica presumptament procedents dels robatoris.

Actuació Mossos d'Esquadra en la detenció de la banda de delinqüents.
Actuació Mossos d'Esquadra en la detenció de la banda de delinqüents.
La banda organitzada havia comès robatoris en domicilis de Golmés i Arbeca

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Divisió d'Investigació Criminal de Ponent han detingut aquest dilluns, quinze persones, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores de 27 delictes de robatori amb força interior d’habitatge, usurpació de l’estat civil, desobediència i atemptat contra l’autoritat, falsedat documental, receptació, tràfic de drogues així com pertinença a grup criminal.

A mitjans del mes de juliol de 2014, els mossos de la Regió Policial de Ponent van detectar que havien augmentat notòriament els robatoris amb força en interior d’habitatge els quals presentaven certs patrons comuns: els objectius eren cases aïllades o unifamiliars situades als afores de pobles petits, els robatoris sempre eren en horari diürn i el botí que s’emportaven eren joies i diners.

Des d’un primer moment els investigadors van sospitar que es podria tractar d’un clan familiar que residia a la demarcació de Castelló de la Plana, principalment a les localitats de Peníscola i Benicarló, motiu pel qual el Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Balaguer va tutelar la investigació d’un equip de treball conjunt format per agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil.

Fins a la data d’avui, els investigadors tenen contrastat que aquest grup criminal havia realitzat un total de 27 robatoris a tot l’Estat espanyol. A les poblacions catalanes els robatoris es van produir a Bellcaire d’Urgell, Vallfogona de Balaguer, Golmés, l’Ametlla de Mar, Foradada, Tornabous, Arbeca, Cabra del Camp i Castellserà.

Amb tota la informació recopilada, entre el dia 9 i 10 de febrer s’han dut a terme deu entrades i escorcolls en set domicilis de Peníscola, Benicarló, Castelló i Benicàssim, dos establiments de lloguer de vehicles i un establiment comercial de Reus, el qual ha quedat precintat. En l’operatiu també es van detenir quinze persones, membres del grup criminal.

En els registres domiciliaris s’hi van localitzar una gran quantitat de joies, objectes de col·leccionista, rellotges i objectes d’electrònica presumptament procedents dels robatoris. A més, en els registres a Peníscola s’hi van trobar dues plantacions de marihuana amb més de 200 plantes i 25 galls de baralla els quals han estat comissats per la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Civil.

La banda organitzada havia comès robatoris en domicilis de Golmés i Arbeca
comentaris