13.06.2021 |
Territoris.cat

Els tractors ja fumegen als municipis de Lleida per iniciar dijous la Marxa Pagesa

La primera etapa de la Marxa Pagesa sortirà aquest dijous, dels quinze municipis, caps de ruta de la demarcació de Lleida per arribar a Cervera, continuarà divendres fins a Molins de Rei, i el dissabte està prevista l'arribada a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona

Mobilitzacions del Sindicat Unió de Pagesos 1
Mobilitzacions del Sindicat Unió de Pagesos
Els tractors ja fumegen als municipis de Lleida per iniciar dijous la Marxa Pagesa

Amb el lema Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, el sindicat ha convocat la pagesia de tot Catalunya i la societat civil en general a participar a la Marxa Pagesa que a partir del 26 de gener transcorrerà diversos punts del territori, fins a arribar, el dia 28, a Barcelona.

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític que viu Catalunya.

RutaPonentMuntanyaCentralLa Marxa Pagesa iniciarà la ruta aquest dijous 26 de gener des de diverses poblacions de tots els territoris de Catalunya: Terres de l’Ebre, Plana de Lleida, comarques de muntanya, Catalunya central, Camp de Tarragona, comarques de Girona i Àrea metropolitana. Així des de cada territori s’articularà una columna o més d’una amb l’objectiu d’anar sumant gent i tractors al llarg del recorregut fins al destí final, Barcelona. 

Unió de Pagesos ha previst tant els punts on es podrà menjar i pernoctar, com els punts de proveïment de carburant. A més, també hi ha concertades trobades amb els alcaldes de les poblacions per on passarà la Marxa Pagesa per lliurar-los el Manifest de la mobilització i, en alguns llocs, lectures públiques. Entre les activitats que es duran a terme durant la Marxa destaca el tast de productes de temporada i proximitat que tindrà lloc a Badalona, la tarda del dia 27, i l’assemblea de Molins de Rei també del dia 27.

Les columnes emprendran la marxa cap a Barcelona, on entraran per diversos punts de la ciutat segons la seva procedència. Cap a les 11.30 h està previst que comenci l’acte final de la Marxa Pagesa, al qual, a banda de representants sindicals, també hi ha convidants representants polítics i del teixit associatiu.

Els tractors ja fumegen als municipis de Lleida per iniciar dijous la Marxa Pagesa
comentaris