25.05.2020 |
Territoris.cat

En el marc del certamen mollerussenc se celebraran 12 jornades i la Borsa de Cereals

El director de Fira Mollerussa Poldo Segarra, Andreu Bosc i Antoni López
El director de Fira Mollerussa Poldo Segarra, Andreu Bosc i Antoni López
En el marc del certamen mollerussenc se celebraran 12 jornades i la Borsa de Cereals

La Jornada intercomarcal del panís organitzada pel Departament d'Agricultura, l'Irta i Fira de Mollerussa ha inaugurat aquest dimecres el programa d'activitats tècniques que estan previstes en el marc de la Fira de Sant Josep que se celebrarà a la capital del Pla d'Urgell del 16 al 19 de març. La Sala d'Actes de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell ha reunit un centenar de persones.

Balanç de la campanya del 2017, amb uns resultats de rendiments molt baixos que van suposar un descens del 30% de la producció

El tècnic de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Antoni López, ha explicat que els factors que van provocar aquests baixos rendiments, aspectes com la climatologia, amb altes temperatures que van estressar la planta i van fer que alguns agents com l'aranya roja o la podridura dels peus del coll de l'arrel i de la canya fossin més importants del que és normal.

Poldo Segarra presenta les jornades tècniques 2018López ha fet un repàs sobre la normativa actual i les plagues que afecten el cultiu, així com les males herbes que estan apareixent actualment i els nous productes que es poden fer anar per afrontar-les, a més d'un balanç de resultats dels nous híbrids i varietats a tota Catalunya i, més concretament, en els regadius de Lleida.

El tècnic de l'IRTA ha destacat la importància d'aquest cultiu a les comarques de Lleida, on es concentra el 80% de la superfície sembrada de panís a Catalunya

El Cap de l'Oficina Comarcal del Pla d'Urgell del DARP, Andreu Bosch, ha ressaltat la importància de la jornada d'avui sobre el panís en especial per a Lleida i el Pla d'Urgell. Així mateix, s'ha referit a la complexitat i professionalitat en el conreu del panís, alhora que ha volgut fer un reconeixement a la persona d'Antoni López pel recorregut d'aquests disset anys d'aquesta jornada.

El director de Fira Mollerussa, Poldo Segarra, que ha participat en l'acte, ha destacat el fet que la trobada d'aquest dimecres, obre el programa tècnic de la Fira de Sant Josep, que inclourà un total de 12 jornades, de les quals algunes seran formatives, altres d'anàlisi de la situació actual dels sectors agrícola i ramader i també hi haurà sessions amb presentació de novetats, Segarra ha afegit que el programa també inclourà la Borsa Interpirinenca de Cereals, i el Concurs de conducció de Carretons d'elevació, organitzat per la firma Tallers Antoni Miquel.

En el marc del certamen mollerussenc se celebraran 12 jornades i la Borsa de Cereals
comentaris