La Fundació Catalunya La Pedrera du a terme a Mollerussa una prova pilot d'estimulació de la memòria

Les activitats proposades són molt variades i dinàmiques i van des del desenvolupament de caixes de vida fins a l’adaptació de concursos televisius populars i de totes les èpoques

Acte de cloenda de les activitats d'estiu del programa REMS
photo_camera Acte de cloenda de les activitats d'estiu del programa REMS

La Fundació Catalunya La Pedrera ha dut a terme aquest mes d'agost una prova pilot en els Espais Socials de Mollerussa, Granollers i Montbau i Verneda a Barcelona. Una iniciativa que tenia com a objectiu oferir als usuaris que participen del programa Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut (REMS) durant l'any, una proposta estiuenca. L'activitat pretenia mantenir les rutines, i no deixar de fer activitats, així com potenciar la socialització.

Acte de cloenda de les activitats d'estiu del programa REMS 1En el cas concret de Mollerussa hi van participar una vintena de persones amb malalties neurodegeneratives, que al llarg del mes han dut a terme activitats estimuladores i de lleure tant dins de l'espai com a l'exterior aprofitant recursos de l'entorn com el parc, les piscines municipals, cafeteries, espais de l'entorn habitual dels usuaris.

El programa REMS de la Fundació Catalunya-La Pedrera va néixer fa 3 anys amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neurodegeneratives, en fase lleu o moderada, i que necessiten realitzar activitats terapèutiques i de socialització per a millorar la seva qualitat de vida, preservar les seves capacitats i seguir fent una vida normalitzada a casa seva durant el màxim de temps.

Les famílies i especialment els cuidadors i cuidadores també poden participar en activitats que s'organitzen als Espais Socials, adreçades a la seva formació, informació, suport emocional i espais de respir. Aquest projecte cobreix una necessitat no coberta fins ara: l'atenció a les persones amb dependència lleu i moderada que pateixen malalties neurodegeneratives com ara Alzheimer, Parkinson o altres, i complementària als serveis i recursos que ofereix l'Administració pública i altres entitats del territori, que s'adrecen principalment a les fases més avançades d'aquestes malalties.

Comentaris