06.05.2021 |
Territoris.cat

Jornades participatives d’ERC a les Borges per a confeccionar el programa electoral

Durant les dues darreres setmanes la secció local d'ERC de les Borges Blanques ha realitzat unes jornades participatives sota el títol "Quin model volem per les Borges?", per a confeccionar el seu programa electoral.

2015050416151513229
Foto Salvador Noguera (candidat ERC Borges)
Jornades participatives d’ERC a les Borges per a confeccionar el programa electoral

Salvador Noguera, cap de llista d'ERC a les Borges Blanques per a les properes eleccions municipals.Durant les dues darreres setmanes la secció local d'ERC de les Borges Blanques ha realitzat unes jornades participatives sota el títol Quin model volem per les Borges?" Concretament la primera sessió va anar centrada en Economia, ocupació i emprenedoria i el segon taller es va focalitzar en Educació, formació i coneixement.

La primera jornada participativa sobre economia es va realitzar al Centre d'Empreses Innovadores (CEI) i el segon a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques. Els organitzadors afirmen que entre els dos tallers hi van participar 50 persones.

Segons els republicans, la principal conclusió del taller d'economia és que cal que el municipi recuperi el lideratge econòmic, amb la promoció de sol industrial públic, per tal de poder realitzar política industrial pròpia, i que cal tornar a especialitzar la Fira de l'oli en l'oli, per a que torni a ser un referent del sector, entre altres propostes.

Des d’ERC afirmen que respecte al taller d'educació la principal conclusió és que cal fer de les Borges Banques una ciutat educadora, involucrant tots els agents socials en el desenvolupament d'un "Pla Educatiu de Ciutat", per tal de promoure l'excel·lència educativa.

La formació ha indicat que tant les mesures de promoció econòmica com el mateix procés sobiranista, en el qual els municipis n'han de ser una peça clau, no deixen de ser sinó mitjans, la finalitat última és la millora de les condicions i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi i país.

Les conclusions de les jornades s'incorporaran al programa electoral. La participació social i la cogovernança seria un dels eixos claus de la nova candidatura d'ERC que es presenta a les eleccions municipals de les Borges Blanques, la qual està formada amb un gruix important amb persones de perfil independent i procedents del món associatiu, i en bona mesura implicades en el procés que viu el país.

Jornades participatives d’ERC a les Borges per a confeccionar el programa electoral
comentaris