02.10.2022 |
Territoris.cat

L'artista de Vilanova de Bellpuig exposa una quarantena de les seves creacions en metall

Pep Solé, compartirà la seva obra, en la sala lleidatana, amb una col·lació de pintures de diversos artistes

18
Pep Solé amb una de les seves obres de gran format
L'artista de Vilanova de Bellpuig exposa una quarantena de les seves creacions en metall

2016-06-02-PHOTO-00000005L'escultor de Vilanova de Bellpuig Pep Solé exposa des d'aquest divendres un recull dels seus darrers treballs en Galeria Terra Ferma de Lleida. L'artista del Pla d'Urgell, que es fa iniciar en la forja artística ha anat evolucionant amb el tracte amb els materials com l'acer i el ferro, als que dóna forma malgrat la seva duresa.

Creacions de diferents estils i de petit i mitjà format, que es podran visitar fins al dia 28 de juliol, en una mostra que es compagina amb diverses obres pictòriques de diferents artistes.

TemptacióEn Pep Solé des de fa uns anys que es dedica intensament a la forja del ferro tant per a la construcció decorativa com per a projectes creatius. La forja en ferro és un treball complicat, difícil i que molts cops no assoleix els resultats previstos inicialment. Això no és el que li passa a en Pep Solé, doncs, precisament el seu treball acurat i d'investigació li ha permès patentar un sistema de treball mitjançant el qual les dures vigues de ferro es torcen i agafen formes amb una gran agilitat. Es dedica bàsicament a la construcció i a la decoració però l'escultura és la seva gran passió i on es mostra més creatiu.

La seva especialitat és donar formes a les vigues de ferro i moltes empreses estrangeres s'han interessat per aquest treball, ha fet diferents exposicions en fires i viatges per Europa per a donar-se a conèixer.

Ha creat diferents monuments grans com el dels 800 anys de Golmés, la gran cadira de la primera exposició de DecorHàbitat de Lleida, o una llum gegant. Però el que més il·lusió li fa és la seva última gran creació, el monument a la independència d'Arenys de Munt.

L'artista de Vilanova de Bellpuig exposa una quarantena de les seves creacions en metall
comentaris