16.09.2021 |

La Diputació de Lleida subvenciona els consistoris per mantenir les oficines i la gestió d’allotjaments per a treballadors temporers

La corporació privincial farà una aportació de fins a 70.000 euros per mantenir aquest servei, després que l’Estat espanyol hagi eliminat dels pressupostos generals de 2012 la partida que permetia convocar l’oferta dels plans d’ocupació per la campanya agrària
L'acte va tenir lloc a la Delegació del Govern a Lleida.
La Diputació de Lleida subvenciona els consistoris per mantenir les oficines i la gestió d’allotjaments per a treballadors temporers

El president de la Diputació Joan Reñé ha destacat que la corporació actua de forma solidària amb els consistoris per mantenir les oficines i els serveis d’allotjament  amb totes les garanties.

Reñé, ha fet aquestes declaracions en el decurs de l'acte de  presentació de la campanya agrària 2012 de treballadors temporers que s’ha celebrat a la Delegació del Govern a Lleida.

L'acte ha estat presidit per la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals i directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Esther Sánchez, s’ha informat de la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida en els costos dels ajuntaments pel que fa a oficines i allotjaments per a treballadors temporers.

Aquesta col·laboració es materialitza en que la corporació assumeix part de la despesa que suposa per a les oficines municipals el servei d’informació i de gestió dels allotjaments de treballadors temporers. Per fer possible aquest servei, la Diputació de Lleida farà una aportació d’entre 50.000 i 70.000 euros depenent de les necessitats que manifestin els propis municipis.

Fins al moment, a la demarcació de Lleida es preveu que 63 persones en 43 municipis esdevindran col·laboradors socials de la campanya agrària.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que mitjançant aquesta aportació la corporació actua de forma solidària amb els consistoris per fer possible que aquests serveis es puguin desenvolupar amb totes les garanties.

El dispositiu organitzat pel SOC, que inclou la incorporació de col·laboradors socials, és una alternativa davant la impossibilitat de convocar l’oferta de plans d’ocupació per la campanya agrària com a conseqüència de l’eliminació de la partida econòmica per aquests plans per part de l’Estat espanyol en els pressupostos de l’Estat de 2012.

Aquest programa de col·laboració social permet a les administracions públiques l’adscripció de persones en atur, perceptores de prestació o de subsidi per desocupació, a un treball temporal que ha de complir unes determinades condicions.

D’aquesta forma, les persones en atur interessades en fer les tasques de col·laborador social a les oficines municipals de campanya agrària o als allotjaments per treballadors temporers, podran comunicar-ho a les oficines de treball perquè formin part de la preselecció de candidats que, posteriorment, es derivarà  als ajuntaments, que seran els encarregats de fer la selecció definitiva.

Les tasques dels col·laboradors socials al front de les oficines municipals de campanya agrària seran les d’informar, assessorar i donar suport en matèria laboral i confeccionar els contractes dels temporers

D’altra banda, les feines que portaran a terme els col·laboradors socials al front dels allotjaments de treballadors temporers estaran relacionades amb la gestió del centre i la mediació social.

La Diputació de Lleida subvenciona els consistoris per mantenir les oficines i la gestió d’allotjaments per a treballadors temporers