La línia Lleida-la Pobla rep 111.000 viatgers el 2016, 75.000 dels quals des de la posada en servei dels nous trens

Infraestructures.cat licitarà aquest divendres el projecte constructiu de la nova estació del polígon El Segre de la capital del Segrià

Linia de Lleida a la Poba inteiro
photo_camera Imatge d'usuaris de la línia ferroviària de FGC

La línia ferroviària de FGC que uneix Lleida amb la Pobla de Segur va registrar 111.116 viatgers durant el 2016, respecte als 60.205 de l'any anterior. Del total d'usuaris, 75.545 es van assolir a partir del 25 de juliol passat, moment en què van entrar en funcionament els dos nous tres adquirits per FGC i en què també es van incrementar les freqüències a la línia i es va reduir el temps de trajecte. Linia de Lleida a la Poba 1 texte

Així, la mitjana de viatgers entre els mesos de gener i juliol es va situar entorn els 5.400, i es va incrementar fins als 14.500 entre agost i desembre. Durant el 2016, l'índex de satisfacció dels clients de la línia Lleida-la Pobla va ser del 75,61%, el més alt de les tres línies ferroviàries gestionades per Ferrocarrils. Altrament, el president de FGC, Enric Ticó, ha anunciat que l'empresa pública Infraestructures.cat licitarà aquest divendres el projecte constructiu de la nova estació de trens d'aquesta línia que s'ubicarà al polígon industrial El Segre de Lleida, les obres de la qual podrien començar abans de finals d'any.

Els responsables confien superar els 125.000 viatgers durant aquest 2017

Aquesta tendència a l'alça fa ser optimistes als responsables de Ferrocarrils de la Generalitat, motiu pel qual confien superar en aquesta línia els 125.000 viatgers durant aquest 2017. 

Pel que fa al Tren dels Llacs, el tren turístic que circula entre Lleida i la Pobla de Segur, va tancar el passat 29 d'octubre la seva vuitena temporada superant les xifres dels anys anteriors, assolint una ocupació del 99,08%. En concret, va transportar prop de 7.400 viatgers, en comparació als 7.199 de la temporada 2015. Ticó ha garantit la continuïtat aquest pròxim any d'aquest servei turístic que presta FGC, amb la col·laboració de la direcció general de Turisme, la Diputació de Lleida i l'ATM de Lleida. 

Garanteixen la continuïtat del Tren dels Llacs, que va transportar prop de 7.400 viatgers l'any passat


Enric Ticó ha explicat que FGC preveu invertir aquest 2017 uns 6,5 milions d'euros en la línia de la Pobla (l'any 2016 van ser 1,6 milions), dels quals 3,5 milions es destinaran al túnel 1; 1,6 milions a la millora de la senyalització, i uns 400.000 euros al manteniment i millora d'estacions i edificis de la línia. 

D'altra banda, el president de FGC ha avançat també que l'empresa pública Infraestructures.cat licitarà aquest divendres el projecte constructiu de la nova estació de la línia de la Pobla, que s'ubicarà al polígon industrial El Segre de la ciutat de Lleida. Es tracta d'una proposta de la Cambra de Comerç de Lleida que busca facilitar la mobilitat cap al polígon de les persones que viuen a Lleida i en poblacions de l'entorn i reduir les persones que utilitzen el transport privat per arribar a la zona industrial. Ticó ha explicat que la redacció del projecte podria allargar-se uns sis mesos, cosa que permetria licitar les obres de construcció de la nova estació cap a finals d'any. Segons els estudis previs de FGC, aquesta estació tindria uns 40.000 usuaris potencials a l'any.

Comentaris