04.08.2021 |
Territoris.cat

Lleida tindrà quatre nous centres tutelats per a infants i adolescents

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa un projecte de centres residencials més reduïts i de menys places, per poder aplicar una atenció personalitzada i es pugui segmentar per edats als usuaris

Visita a Lleida de la consellera Dolors  Bassa
Visita a Lleida de la consellera Dolors Bassa
Lleida tindrà quatre nous centres tutelats per a infants i adolescents

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ricard Calvo, han anunciat aquest dimarts a Lleida, les principals novetats pel que fa a l'atenció a infants i adolescents a la demarcació de Lleida. Entre aquestes mesures, destaquen la creació de quatre nous Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE) situats a Tremp, la Seu d'Urgell, Lleida i Juneda.

Bassa ha explicat que aquests nous equipaments responen a la implementació del nou model residencial que ha impulsat el Departament, posem en marxa un pla de xoc per atendre infants i adolescents tutelats amb la creació de CRAE de dimensions més reduïdes i de menys places, on l'atenció pugui ser més personalitzada i on tinguem una major segmentació per edats. Volem fer unitats convivencials de màxim 10 o 12 infants amb habitacions individuals o dobles, amb vocació d'integració comunitària, ha conclòs la consellera.

Posem en marxa un pla de xoc per atendre infants i adolescents tutelats amb la creació de CRAE de dimensions més reduïdes i de menys places

Entre les novetats anunciades per la titular de Treball, Afers Socials i Famílies, s'inclou un augment de 12 professionals nous als Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, la creació d'itineraris de protecció individualitzats per a 10 joves de més de 16 anys amb l'objectiu d'iniciar un procés de transició a la vida adulta i la implementació d'una comissió de tuteles, que, formada per experts interdisciplinaris i presidida per un funcionari públic, revisarà les execucions de tutela dels infants.

A la demarcació de Lleida, hi ha 461 infants tutelats en mesura protectora, 193 dels quals viuen en un recurs residencial.

Lleida tindrà quatre nous centres tutelats per a infants i adolescents
comentaris