Federòptics Roure posa a l'abast dels mollerussencs un equip per presenciar l'eclipsi de sol

Des de les 9 del matí la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa ha tingut un continu pelegrinatge de curiosos i aficionats als fenòmens naturals, per poder seguir l'eclipsi de sol.

Des de primera hora els mollerussencs han volgut observar l'eclipsi de sol.
photo_camera Des de primera hora els mollerussencs han volgut observar l'eclipsi de sol.

Encara que els núvols han estat presents al llarg de tot el matí, no ha estat inconvenient perquè els mollerussencs s'apropessin a la plaça Manuel Beltrand per poder observar l'eclipsi parcial de sol. Una convocatòria que ha impulsat el centre oftalmològic Federòptics Roure, que ha posat a l'abast dels interessats un equip professional de telescopis solars i altres aparell per poder observar el fenomen natural amb seguretat.

Els més petits han sigut els que han mostrat més interès a veure com el sol desapareixia progressivament, encara que els núvols, han impedit observar-lo amb plenitud. Els tres astres no tornaran a coincidir en la trajectòria fins a l'any 2026, per la qual cosa ha causat molt d'interès.

El director clínic de Federòptics Roure, Manuel Roure, ha actuat de guia, aconpanyat dels tècnics del centre. i informador de què estava succeint i la manera d'utilitzar els prismàtics, telescopis i les ulleres solars, així com la imatge que projectava el telescopi invers sobre una superfície plana.

Aquesta és una imatge animada en la qual s'observa l'ombra de la Lluna i la seva trajectòria al mapa durant l'eclipsi solar. Únicament les regions ombrejades per la Lluna s'ha pogut veure aquest eclipsi parcial del Sol.

Comentaris