01.07.2022 |

Més de 100 autocars del pla de Lleida, a punt per a la manifestació convocada per l'ANC

Al voltant de sis mil persones està previst que es desplacin des de les comarques de Lleida per assistir a la manifestació a Barcelona, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, l'11 de Setembre, sota el lema Catalunya, nou estat d’Europa.
L'Assemblea espera superar la participació de la convocatòria del 10 de juliol.
Més de 100 autocars del pla de Lleida, a punt per a la manifestació convocada per l'ANC

La resposta de les comarques lleidatanes ha estat de les més importants a la convocatòria de l'ANC per participar en la manifestació de l'Onze e Setembre a Barcelona, amb una previsió d'un centenar d'autocars. La iniciativa s'ha coordinat des de les diferents assemblees territorials de l'Assemblea Nacional Catalana, així com amb la participació de diversos partits polítics, entitats i fins i tot ajuntaments en diverses localitats. també s'han organitzat autocars directament pels propis partits o per entitats, com ara Òmnium Cultural a Lleida, el Casal Pere III a Balaguer o el Centre Obrer a Cervera.

L'ANC Pla d'Urgell ha programat sortides des dels 18 pobles de la comarca, per la qual cosa ha contractat tretze autocars, una xifra que es sabrà divendres, dia 7, data en que finalitza el període d'inscripcions. La sortida està prevista a dos quarts de tres i a les tres de la tarda.

Els punts d'inscripció a Mollerussa són: Ajuntament, Llibreria Sarri, Llibreria Dalmases, Binari, Calçats Melgosa, Calderon Sports, Motors & Sports, Montalegre, Perruqueria Ada Gros, Bar l'Amistat, Musical Aurora i Territoris.cat.

Lleida, amb 21 autocars, i Tàrrega, amb 12, són les poblacions des d’on sortiran les caravanes més llargues. En total, a hores d’ara, des del Segrià es compta amb 42 vehicles, 24 des de l’Urgell, 12 des del Pla d’Urgell, 11 des de les Garrigues, 10 des de la Segarra i 9 des de la Noguera, per un total de 108 autocars.

 A Lleida els autocars sortiran des del Camp d’Esports a partir de les dues del migdia, amb un preu per bitllet de 12 € anada i tornada. Davant la dificultat de contractar més efectius a la zona, s’ha hagut de recórrer a empreses de fora, no només de la Franja, sinó fins i tot de Saragossa.

 A Tàrrega, davant la impossibilitat de trobar més autocars, s’ha hagut de tancar la venda de tiquets abans del previst. La sortida serà a les tres de la tarda des de l’estació d’autobusos de la capital urgellenca. Des que van sortir a la venda, el 13 d’agost, el ritme de compra de places ha estat constant, a raó d’un autocar cada dos dies. L’organització ha posat d’acord partits, entitats i institucions per donar-hi suport conjuntament i ha comptat amb la col·laboració econòmica de Convergència, Esquerra, Reagrupament i Solidaritat, entre altres, cosa que ha permès que els nou primers autocars es fessin a 5 € per seient. Per a l’animació es compta amb els dos grups locals de batucada –BATbatuca i Youngers– així com amb els Grallers de la Barra.

Més de 100 autocars del pla de Lleida, a punt per a la manifestació convocada per l'ANC
comentaris