19.01.2020 |
Territoris.cat

Projecte per desplegar la fibra òptica a totes les poblacions de Lleida al 2019

Reunió de Consells Comarcals i alcaldes i alcaldesses de capital de comarca
Reunió de Consells Comarcals i alcaldes i alcaldesses de capital de comarca
Projecte per desplegar la fibra òptica a totes les poblacions de Lleida al 2019

La Diputació de Lleida arrenca un projecte que preveu desplegar la fibra òptica en tots el municipis de la demarcació entre aquest any i el 2019, segons ha anunciat aquest divendres el president de l'ens provincial, Joan Reñé.

El projecte s'ha presentat en el decurs de la reunió que ha mantingut Reñé, amb els presidents/es dels consells comarcals i els alcaldes/esses de capitals de comarca per tal d’analitzar aspectes relacionats amb serveis i accions que la Diputació de Lleida presta al territori.

L’objectiu és que “cada poble pugui tenir accés a la fibra òptica i a la banda ampla

Reñé ha anunciat que la Diputació de Lleida posarà en marxa en breu un projecte per al seu desplegament a tot el territori. motiu pel qual treballaran conjuntament amb els ajuntaments, els consells comarcals i la Direcció General de Telecomunicacions per redactar un projecte que, primer, haurà d’aportar tota la informació sobre l’estat actual de la situació, i, segon, haurà de definir com es pot estructurar l’actuació tècnica i quins seran els costos per tal de garantir que, en breu, si no aquest 2018, sí al 2019, poguéssim tenir fibra òptica a tots els pobles, ja fos a través de freqüència o de troncals. Reñé no ha quantificat quina inversió suposarà aquest desplegament, tot i que ha precisat que la Diputació està en disposició d’obtenir recursos i, si s’escau, plantejarà operacions de crèdit.

Reunió de Consells Comarcals i alcaldes i alcaldesses de capital de comarcaReñé també ha anunciat la creació d’un equip tècnic format per cinc secretaris interventors jurídics que, contractats per la Diputació, donaran suport i assessorament als serveis que des de cada consell comarcal, i també finançats per la corporació amb una aportació anual de 3 milions d'euros, s’estan oferint als ajuntaments petits que així ho demanen, amb la qual cosa es consolidarà aquest servei.

La Diputació també ha notificat als alcaldes la voluntat de la corporació de continuar aportant 875 euros per infant de les Escoles Bressol de titularitat municipal, per tal que els ajuntaments puguin gestionar adequadament aquests centres

L'ens provincial espera que hi hagi una sentència ferma sobre aquest tema, que en primera instància va tenir un sentència contrària al Departament d’Ensenyament, que va ser condemnat a pagar 1.300 euros per alumne per als cursos escolars 2012-13, 2013-14 i 2014-15. Reñé ha matisat que, quan la sentència sigui ferma, la Diputació es plantejarà la reclamació d’aquestes quantitats que ha avançat.   

Comentarios