Les reivindicacions de l'Ajuntament resolen les deficiències de la xarxa elèctrica de Torregrossa

La companyia Endesa Distribución Elèctrica, invertirà un total de 72.000 euros per millorar la xarxa elèctrica del municipi i garantir el servei als usuaris.

Imatge de la xarxa elèctrica en la façana de l'ajuntament
photo_camera Imatge de la xarxa elèctrica en la façana de l'ajuntament

La croada per la millora del subministrament elèctric de Torregrossa sembla que ha arribat a la seva fi, ja que després de molts anys de deficiències i inconvenients per part d’empreses, comerços i particulars, la companyia elèctrica ha decidit dur a terme una actuació per resoldre la situació, amb una inversió de 72.000 euros, en una primera fase.

Segons ha explicat l’alcalde Josep M. Puig la companyia Endesa Distribució Elèctrica ha comunicat al consistori que té previst dur a terme una actuació per millorar a xarxa elèctrica. Una obra que consistirà en la instal·lació d’una xarxa soterrada de 25KV que connectarà les dues estacions transformadores ubicades al municipi, i també es reformaran aquestes.

Amb aquesta actuació Torregrossa disposarà de dues entrades de subministrament elèctric a la població i podrà garantir la provisió elèctrica davant de les avaries o les inclemències meteorològiques. El consistori ha facilitat els permisos adients per iniciar els treballs de forma immediata. Puig ha afegit que la companyia s’ha compromès en dur a terme altres actuacions posteriors que permetin millorar el servei.

L’alcalde de Torregrossa, Josep M Puig (ERC), considera que la decisió de millora de la xarxa a la població respon a les gestions i reunions efectuades els últims mesos des de l’Ajuntament i també en l'àmbit parlamentari, i sobretot a les pressions dels ciutadans i les 600 signatures recollides pels veïns per reclamar solucions a una situació insostenible i un servei deficient. El mateix alcalde explica que l’empresa s’ha compromès a què abans de finals d’any el projecte s’hagi materialitzat i que s’hauran efectuat les millores necessàries. Aquesta és una gran notícia per Torregrossa i pels torregrossins que pateixen molts maldecaps i danys per culpa d’aquest servei deficient” afirma Puig, i afegeix que malgrat les millores anunciades “seguirem estant amatents com fins ara i continuarem constants en la defensa d’un servei digne com es mereixen els veïns i veïnes de Torregrossa.

La millora del subministrament elèctric és una reclamació que fa temps que dura a Torregrossa, on de forma reiterada es pateixen talls de llums i microtalls en una situació d’indefensió i impotència que no és pròpia del segle XXI. Malgrat les contínues denúncies per part de l’Ajuntament fins ara no s’havia aconseguit resoldre el problema i davant les últimes grans avaries (algunes de les quals amb talls de més de 12 hores seguides) l’equip de Govern de l’Ajuntament de Torregrossa va impulsar una recollida de signatures entre els conciutadans, un seguit d’iniciatives en l'àmbit parlamentari i va intensificar les gestions amb la mateixa companyia per trobar una solució definitiva.

Comentaris