El Tren dels Llacs amplia l'oferta amb 30 viatges a partir d'abril

Viatgers del Tren dels Llacs Interior 1
photo_camera Viatgers del Tren dels Llacs Interior

El Tren dels Llacs de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tornarà a circular a partir del dissabte, 14 d'abril. El tren històric que uneix Lleida i la Pobla de Segur es posa en marxa fins al mes de novembre, amb una ocupació prevista del 98% i amb l'objectiu d'assolir els 7.588 viatgers de la darrera temporada.

Imatge d'arxiu d'un dels viatges del Tren dels Llacs. (Horitzontal)L'itinerari fa sortida de Lleida a les 10.40 h i arriba a La Pobla a les 12.35 h. La tornada s'efectua a les 17 h i arriba a la destinació, Lleida, a les 19 h. Les tarifes del Tren dels Llacs són de 31 euros el bitllet d'adult i 17 euros el bitllet infantil. Els grups de més de 20 persones tenen un descompte especial i els nens a partir de 3 anys accedeixen gratuïtament.

El Tren dels Llacs va néixer l'any 2009 fruit d'una iniciativa conjunta d'FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels municipis de la línia, per convertir-lo en un referent per a la dinamització econòmica del territori

Imatge d'una de les viatgeres del Tren dels Llacs d'aquest dissabte 30 de juliol que grava el paisatge per la finestra (horitzontal)L'àrea d'Infraestructures i Mobilitat ha presentat aquest dilluns en el si de la Comissió de seguiment del servei de transports de passatgers Lleida - La Pobla - Esterri d'Àneu l'estudi de viabilitat i traçat que ha elaborat el Departament de Territori i Sostenibilitat per a crear la via cicloturística Lleida-la Pobla, Ruta dels Llacs, en el corredor del ferrocarril entre Lleida i la Pobla i amb connexions amb la línia d'FGC.

Aquesta ruta s'emmarca en la xarxa de vies cicloturístiques que està desplegant el Departament de Territori i Sostenibilitat per potenciar el cicloturisme, activitat que combina pràctica esportiva i turisme i que té un important potencial econòmic

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018La iniciativa representa un nou model de mobilitat que combina la bicicleta i el tren i permetrà dinamitzar la línia Lleida – la Pobla, alhora que posar en valor el territori de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. La Ruta dels Llacs que connectarà amb la Intercatalunya (Lleida – Girona), tindrà una longitud de 125 quilòmetres, dels quals 98 seran ciclables i 25 es faran en tren. En total, la inversió estimada és de prop de 4 milions d'euros.

La ruta transcorrerà per 13 municipis i en el seu traçat s'aprofitaran principalment camins de servei de la línia del ferrocarril, trams de vies verdes o camins pedalables ja existents o en projecte, així com camins rurals o forestals i carreteres locals

El traçat es pot dividir en tres itineraris: Lleida – Sant Llorenç de Montgai per Balaguer: 52 quilòmetres ciclables; Sant Llorenç de Montgai – Cellers: 27 quilòmetres; Cellers – la Pobla de Segur per Tremp: 46 quilòmetres ciclables.

comentaris