L'Estany d'Ivars i Vila-sana es consolida com atractiu turístic del Pla d'Urgell
L'espai natural celebra la seva recuperació, aquest diumenge, amb un programa d'actes gastronòmics, i de lleure, que tenen com a objectiu difondre la riquesa natural del parc.
Per aquest motiu s'han organitzat: un anellament d'ocells, plantada d'herbes aromàtiques, passejos a cavall, i també la III Mostra Gastronòmica de Cuina d'Estany que ja es va presentar la setmana passada amb la nou com a protagonista.
En aquesta edició està previst dur a terme una repoblació de plantes aromàtiques i algunes varietats d'arbres com ginesta, tamariu, coscolls i garric. El Dia de l'Estany també inaugurarà la temporada de passejos en barca amb la celebració del dia de l'estany, que s'allargarà fins a l'octubre.
Respecte a l'anellament d'ocells es pretén que el visitant es pugui iniciar en el coneixement de les aus que hivernen o tenen el seu habitat a l'Estany. El públic podrà participar en la presa de dades biomètriques dels exemplars capturats que indiquen l'edat, el sexe i d'altres característiques de les aus.
La jornada es completarà amb la tercera Mostra Gastronómica de la Cuina de l'Estany, que aquest any esta dedicada a la nou.
Els visitants rebran un receptari que recull els ingredients i la presentació de les set receptes de la mostra, juntament amb la descripció dels vins de la bodega del Castell del Remei