Agrotecnio i l'IRBLleida inverteixen 135.000 euros en els projectes Agrohealth

Es tracta d'una convocació única entre els centres CERCA de recerca d'excel·lència a Catalunya

La presentació de la convocatòria. Foto: IRB Lleida
photo_camera La presentació de la convocatòria. Foto: IRB Lleida

La segona edició d'Agrohealth ja està en marxa. La convocatòria de projectes de recerca en Agricultura, Alimentació, Nutrició i Salut d'Agrotecnio i l'IRBLleida està dotada amb 135.000 euros de fons propis de tots dos centres, Agrohealth és una iniciativa única en el panorama de centres de recerca catalans, que combinen la seva capacitat investigadora per a desenvolupar projectes col·laboratius que uneixin l'agroalimentació amb la recerca biomèdica en favor de la millora de la salut i el benestar.

Més de 35 investigadors d'Agrotecnio i l'IRBLleida van participar divendres passat en la presentació de la segona convocatòria d'Agrohealth. Durant la jornada s'han presentat resultats preliminars dels projectes de la primera convocatòria, encara en curs, que estudien diversos problemes de salut com l'obesitat, l'anèmia o les intoxicacions alimentàries.

Diego Arango, director de l'IRBLleida, ha destacat la voluntat de tots dos centres de "dimensionar Agrohealth en funció de l'interès del personal investigador, buscant atreure més fons i tractant de finançar 'projectes llavor' que puguin escalar-se". Per part seva, José Antonio Bonet, director d'Agrotecnio, ha assenyalat "Agrohealth és una convocatòria original per ser l'única convocatòria conjunta de dos centres de recerca  CERCA a Catalunya. Per a Agrotecnio, és estratègic enfocar-nos en els aliments funcionals, la gastronomia i la salut, per descomptat la humana, però també l'animal, vegetal i mediambiental".

A través d'AgroHealth, els dos centres CERCA de Lleida volen crear sinergies duradores entre els seus grups, que podran així presentar-se a convocatòries nacionals i internacionals més ambicioses. Per a participar, el personal investigador haurà de disposar d'un doctorat, tenir un historial científic o tècnic coherent amb el projecte proposat i estar adscrit o haver sol·licitat la seva adscripció abans de la data límit a Agrotecnio o a l'IRBLleida.

El període d'enviament de candidatures s'obrirà del 3 al 21 de juny, i s'espera que la resolució final es publiqui al desembre de 2024. Els projectes podran tenir una durada màxima de dos anys i començaran al gener de 2025.

Comentaris
Més a Comarca