Fondarella consolida la Mostra d'Oficis i Artesania com a referent de la memòria històrica del territori

Com en edicions anteriors, la mostra acollirà una quinzena de productors agroalimentaris de proximitat en el marc del projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori

Les dones de Fondarella preparen els caliquenyons
photo_camera Les dones de Fondarella preparen els caliquenyons

Presentació Mostra d'Oficis Antics i Artesania FondarellaUn cop superada la primera dècada, la Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella es pot considerar consolidada com a referent de la memòria històrica del territori. Un certamen va néixer amb la voluntat de recuperar les arrels de la societat i la cultura popular del nostre entorn, i per aquest motiu un cop a l'any els seus carres retrocedeixen als orígens de les activitats rurals tradicionals. El visitant pot comprovar com es treballaven alguns dels oficis més representatius de l'entorn rural, canyissaire, el picapedrer, la filadora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, la tintorera, o el terrissaire.

La mostra obrirà portes aquest diumenge 28 de maig, a partir de les deu del matí, i el visitant es trobarà amb la representació d'una trentena d'oficis antics, i al mateix temps podrà gaudir d'una quarantena de parades de venda directa de productes de proximitat. Així La filadora en la mostra d'Oficis de Fondarellamateix en l'àrea gastronòmica s'hi trobaran una quinzena de parades de productors agroalimentaris del territori que participen en el projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori, valorant-los i facilitar-ne la comercialització.

La mostra, al marge de la divulgació Peperant orelletes a Fondarelladel municipi, també aconsegueix la cohesió entre els veïns i les entitats del municipi, que es bolquen en l'organització de diferents activitats paral·leles com les demostracions on ensenyaran a elaborar orelletes o caliquenyes, o bé a embalar alfals utilitzant una premsa manual. Els mateixos veïns també elaboren durant l'any ratafia, sabons artesanals, llonganissa de tupina i orelletes, que vendran aquest dia.

La Mostra d'Oficis i Artesania es converteix en visita obligada del públic familiar, que podrà gaudir d'una àmplia varietat d'activitats culturals, gastronòmiques, culturals i de lleure.

Comentaris
Més a Comarca