Aprovat un Pressupost Ambiciós de 164,4 Milions d'Euros per a l'Any 2024

La Diputació aprova un pressupost de 164,4M€ i en preveu destinar el 71,5% a les administracions locals, entitats sense ànim de lucre i inversions al territori

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat amb una àmplia majoria el pressupost per a l'any 2024, que ascendeix a 164.454.724 euros, un increment notable del 9,8% respecte de l'exercici actual
Sessió Plenària de la Diputació de Lleida del 27 de novembre.
photo_camera Sessió Plenària de la Diputació de Lleida del 27 de novembre.

El pressupost preveu destinar el 71,5% dels fons de la corporació cap als municipis de Lleida, Alt Pirineu i Aran. Joan Talarn ha destacat que "el 60% de les despeses previstes s'injecten directament als municipis a través d'ajuntaments, consells comarcals i entitats menors, així com associacions sense ànim de lucre, amb 80,3 milions destinats a les administracions locals i 17 milions a les entitats socials i econòmiques sense ànim de lucre. A aquesta xifra li podem sumar els 20,3 milions previstos en inversions, arranjaments i altres millores directes al territori."

Per àrees, el pressupost es distribueix amb especial atenció a diferents àmbits. L'àrea de Cooperació Municipal i Comarcal disposarà de 28,7 milions, mentre que Vies i Obres comptarà amb 20,4 milions. Altres àrees prioritàries inclouen Medi Ambient i Finques (2,4 milions), Noves Tecnologies (7,7 milions), Igualtat i Cooperació Internacional (2,2 milions), i Salut i Benestar Social (24 milions).

El diputat de Finances, Marc Baró, ha destacat el compromís amb l'agilitat i l'efectivitat en l'execució pressupostària i administrativa, incloent la creació de places de tècnic d'administració per reforçar els llocs de comandament en les àrees necessàries.

Cristina Morón, portaveu del grup del PSC, ha ressaltat l'increment pressupostari en l'àrea de Cooperació, subratllant la importància de donar suport real als municipis. Ha posat l'accent en la responsabilitat de la Diputació en l'arrelament de les persones al territori i la lluita contra el despoblament. Morón també ha destacat que l'any vinent serà el de la major partida pressupostària dedicada a Noves Tecnologies.

El vicepresident Juan Antonio Serrano, del grup Unitat d'Aran, ha expressat que el pressupost és "ambiciós" i compta amb més recursos per als ens locals per millorar els serveis a la ciutadania i la qualitat de vida.

Rosa Pujol, portaveu del Grup Ara Pacte Local, ha manifestat la seva sorpresa pel vot en contra del grup Junts-Impulsem, tot destacant que s'han incorporat la majoria de les seves propostes en el període de negociació. Ha subratllat que aquests pressupostos seran importants per l'increment del 10% i el compromís d'aplicar-los amb major agilitat i eficàcia.

El pressupost de la Diputació de Lleida i els seus Organismes Autònoms ha rebut el suport dels grups de govern, ERC, PSC, Unitat d'Aran i Ara Pacte Local, mentre que els grups Junts-Impulsem i el PP hi han votat en contra. Junts-Impulsem ha argumentat que no s'han acceptat totes les seves propostes, tot i que el govern ha defensat la inclusió de la majoria d'elles. Pel que fa al PP, han criticat la manca de garanties sobre l'execució del pressupost.

Comentaris
Més a Comarca