L'Estany d'Ivars i Vila-sana es consolida com atractiu turístic del Pla d'Urgell

L'espai natural celebra la seva recuperació, aquest diumenge, amb un programa d'actes gastronòmics, i de lleure, que tenen com a objectiu difondre la riquesa natural del parc.

El tècnic Toni Costa i el president Francesc Fabregat presenten les activitats del Dia de l'Estany.
photo_camera El tècnic Toni Costa i el president Francesc Fabregat presenten les activitats del Dia de l'Estany.

L'Estany d'Ivars i Vila-sana després de cinc anys de la seva recuperació es pot considerar com el principal atractiu turístic del Pla d'Urgell, així com destí del turisme ornitològic de Lleida i Catalunya. Aquest diumenge se celebra el Dia de l'Estany, una festa que vol commemorar el retorn d'aquest espai natural a la comarca.

Per aquest motiu s'han organitzat: un anellament d'ocells, plantada d'herbes aromàtiques, passejos a cavall, i també la III Mostra Gastronòmica de Cuina d'Estany que ja es va presentar la setmana passada amb la nou com a protagonista.

En aquesta edició està previst dur a terme una repoblació de plantes aromàtiques i algunes varietats d'arbres com ginesta, tamariu, coscolls i garric. El Dia de l'Estany també inaugurarà la temporada de passejos en barca amb la celebració del dia de l'estany, que s'allargarà fins a l'octubre.

Respecte a l'anellament d'ocells es pretén que el visitant es pugui iniciar en el coneixement de les aus que hivernen o tenen el seu habitat a l'Estany. El públic podrà participar en la presa de dades biomètriques dels exemplars capturats que indiquen l'edat, el sexe i d'altres característiques de les aus.

La jornada es completarà amb la tercera Mostra Gastronómica de la Cuina de l'Estany, que aquest any esta dedicada a la nou. El públic podrà tastar les patates farcides amb nous i formatge Camps del Palau, confeccionat per Petit Xiroi de Vila-sana, la crêpe farcida de pollastre de corral, nous, enciam i panses, que han preparat a Cal Xelín d'Ivars d'Urgell, el pa de nous amb melmelada de tomata i formatge Camps de Cal Modest d'Ivars d'Urgell, le figues farcides amb nous del restaurant l'Amoca de Linyola, o el brounie de nous de Barbens del Restaurant 2007 de la Fuliola, tot acompanyat dels vins del Castell del Remei. El preu de les degustacions serà d'1'5 euros. 

Els visitants rebran un receptari que recull els ingredients i la presentació de les set receptes de la mostra, juntament amb la descripció dels vins de la bodega del Castell del Remei

Comentaris
Més a Comarca