Barbens recupera la pila de baptisme del Bullidor per col·locar-la en l’església

L'Ajuntament de Barbens completa l'actuació en l'edifici de l'església amb la restauració del campanar i part de la coberta

Obres en l'esglèsia de santa Maria de Barbens, amb el peu de la pila baptismal
photo_camera Obres en l'esglèsia de santa Maria de Barbens, amb el peu de la pila baptismal

L'Ajuntament de Barbens ha iniciat les obres de remodelació de l'església de Santa Maria, després de quedar al descobert dues voltes de pedra de l'edifici original el segle XI. El consistori ha enderrocat els dos envans que es trobaven en l'entrada de l'edifici i que tapaven les voltes i també ha eliminat les antigues portes de fusta.

Imatge de l'esglèsia de santa maria de BarbensSegons l'alcalde de Barbens, José Luís Plaza, el consistori completarà l'actuació, col·locant la pila de baptisme que es va recuperar en la restauració de l'església del Bullidor, una pesa de pedra datada en l'any 1580, i que el consistori va conservar.
Plaza ha afegit que la pila de 90 centímetres de diàmetre, també compta amb el peu, i després de netejar-les amb sorra a pressió en col·locarà sota les voltes de l'església parroquial.

Les pedres de les voltes també es netejaran amb el mateix sistema per aconseguir el color original. La seguen actuació en l'església, serà la restauració del campanar i de la coberta de l'església, que en alguns punts es troba força deteriorada. Les obres, està previst que quedin enllestides en un parell de setmanes.

Per altra banda el consistori prepara dos murals informatius sobre la història dels templers que col·locarà darrere del castell, un material del qual ja disposava el consistori i es millorarà per presentar-lo en el marc de la Fira de la Poma.

Comentaris
Més a Comarca