07.05.2021 |
Territoris.cat

EN L'ÚLTIMA SETMANA 14 FUNCIONARIS DEL CENTRE S'HAN CONTAGIAT DE COVID-19 I ESTAN AÏLLATS

Donen positiu en coronavirus 36 dels 88 interns del mòdul 4 de la presó de Lleida

Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent, l'1 d'agost de 2018. (Horitzontal) - Laura Cortés
imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent - Laura Cortés
Donen positiu en coronavirus 36 dels 88 interns del mòdul 4 de la presó de Lleida

Fins a 36 dels 88 interns del mòdul 4 del Centre Penitenciari de Ponent han donat positiu de coronavirus. El departament de Justícia ha confirmat que en les últimes hores es van detectar 3 casos de Covid-19 entre els presos d'aquest mòdul i aquest dilluns es van fer testos ràpids a la resta d'interns del mòdul 4. Els resultats confirmen que 33 interns més han donat positiu mentre que els 52 restants han donat negatiu. Davant d'aquesta situació s'ha aïllat el mòdul i s'han separat les persones contagiades de les que han donat negatiu. Pel que fa als treballadors del centre, actualment hi ha 14 funcionaris que han donat positiu de Covid-19 els últims dies i que estan aïllats a casa.

CCOO denuncia falta de protocols i demana més prevenció

El sindicat de Comissions Obreres de Lleida denuncien que els treballadors i treballadores havien demanat a la direcció que els fessin les proves PCR, la qual cosa la direcció hauria negat, de manera que se les haurien fet pel seu compte, malgrat que sí que s'havien fet testos ràpids als interns. També denuncien que la direcció no ha facilitat als treballadors equips de protecció individual (EPIs). En aquest sentit, el sindicat ha parlat amb la direcció per exigir que s'adoptin més mesures de prevenció, com ara el manteniment de la distància de seguretat i l'adopció de diversos torns per no coincidir en un mateix despatx o bé fer teletreball. A més, pel que fa als interns, el sindicat diu que els presos haurien de fer l'aïllament al seu domicili, i que al centre no tenen espai per fer-lo. 
 

Donen positiu en coronavirus 36 dels 88 interns del mòdul 4 de la presó de Lleida
comentaris