La 150a Fira de Sant Josep obre amb el "millor recinte firal de la història", amb 253 expositors

Les firmes de tractors tornen després de quatre anys amb nova ubicació a l'esplanada posterior al pavellons firals

Inauguració de la 150a Fira de Sant Josep .- Julio Diaz
photo_camera La comitiva institucional inaugurant la 150a Fira de Sant Josep - Foto: Julio Diaz

Mollerussa ha inaugurat aquest divendres la 150a Fira de Sant Josep amb 253 expositors, un 24% més que l'any passat, distribuïts en un recinte firal remodelat que creix un 30% en metres quadrats (21.923). La principal novetat és la presència després de quatre anys d'absència de les firmes de tractors, que han estrenat ubicació a l'esplanada posterior als pavellons firals. En aquest punt, que s'ha pavimentat, s'hi concentra enguany el gruix de l'activitat professional del certamen. "Tenim el millor recinte firal de la història" ha destacat l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, durant la inauguració d'aquesta edició al Teatre L'Amistat. L'acte ha estat presidit per la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas.

Inauguració de la 150a Fira de Sant Josep .- Julio Diaz
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, en l'acte d'inauguració de la 150a Fira de Sant Josep al Teatre de l'Amistat - Foto: Julio Diaz

Durant el seu discurs inaugural, Solsona ha celebrat que la fira hagi recuperat la "confiança" de les firmes de tractors, que no assistien al certamen des de l'any 2019. Des de Fira de Mollerussa s'ha fet enguany un esforç per millorar el recinte expositiu, especialment, l'espai dedicat a la maquinària agrícola. Amb tot, s'ha aconseguit una "espectacular làmina expositiva" que, organitzativament, es considera com "la millor de la història", segons ha afirmat el president de l'ens firal. Solsona ha aprofitat també l'ocasió per reivindicar la "ruralitat" i el seu "valor afegit" i demanar un país "més generós" des de les "àrees urbanes".

En aquest sentit, el tret de sortida oficial al certamen l'ha donat enguany la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, que ha destacat l'aposta del govern per elaborar un pressupost en el qual les partides adreçades al sector primari "creixen un 20% en un any". Mas ha assegurat que l'agricultura, la ramaderia i la pesca serveixen per "vertebrar" el país i per això al govern els hi "importa molt". La consellera ha dit també que l'augment del pressupost per aquest sector demostra que el govern "acompanya les paraules de fets".

Inauguració de la 150a Fira de Sant Josep .- Julio Diaz
Els representants institucionals en l'acte d'inauguració de la 150a Fira de Sant Josep al Teatre de l'Amistat - Julio Diaz

La 150a Fira de Sant Josep se celebra enguany en un context de sequera que, segons algun dels expositors, afecta a les vendes de determinats productes. Un dels representants de la firma Mecanocamp espera que el certamen "vagi millor" que d'altres anys, malgrat que considera que el sector està "tocadet" i això fa que "costi més" de vendre. Per la seva part, Josep López, de la firma Ilersans, considera que la fira arriba "amb molts ànims", ja que la remodelació del seu recinte i el fet de complir 150 anys d'història generen "moltes expectatives".

Fira de Mollerussa ha traslladat enguany les firmes de tractors a l'esplanada que s'ubica a la zona posterior dels pavellons firals, asfaltada gràcies a un ajut de la Generalitat. L'objectiu d'aquesta modificació és donar resposta a la demanda dels expositors de tractors per incrementar la seva superfície expositiva dins del certamen, ja que la zona on s'ubicaven fins ara, el camí de Belianes, no els era suficient. Això ha obligat també a modificar l'espai habitual de les firetes.

Inauguració de la 150a Fira de Sant Josep .- Julio Diaz
La comitiva institucional visitant les firmes de tractors de l'esplanada posterior als pavellons, en el marc de la inauguració de la 150a Fira de Sant Josep - Foto: Julio Diaz

Un 15% dels expositors a la fira són nous

Dels 253 expositors que hi ha enguany a la fira, un 15% són nous. Es distribueixen entre els pavellons firals (107), el recinte exterior (102), el sector de l'alimentació (16) i les piscines municipals (28), que acullen el 42è Saló de l'Automòbil, espai que diposa de 1.000 metres quadrats més de superfície expositiva gràcies a la supressió d'una antiga piscina i també d'una zona d'ànecs del parc municipal.

Després de la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, està previst que visitin també la fira el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que presidirà demà dissabte el dia de la comarca, i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, qui s'encarregarà de cloure el certamen diumenge a la tarda.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement