27.11.2021 |

3 companyies lleidatanes estrenaran espectacle a la XVII FIET de Mallorca

DSC04951
Membres de les 4 companyies lleidatanes de teatre
3 companyies lleidatanes estrenaran espectacle a la XVII FIET de Mallorca
Aquest matí, les companyies lleidatanes Xip Xap Teatre, Campi Qui Pugui, el Centre de Titelles de Lleida i La Baldufa, han confirmat la seva participació en la XVII edició del FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, que tindrà lloc del 17 al 20 d'octubre.

En aquest certamen, les 3 primeres companyies presentaran al públic les seves 3 noves produccions, basades en contes clàssics. De nou, la tradició oral i els contes populars esdevenen un punt de referència pel públic i una font d'inspiració inigualable pels creadors escènics.

El FIET se celebra anualment a Vilafranca de Bonany i, enguany, s'omplirà de teatre familiar amb un clar accent lleidatà

Xip Xap Teatre estrenarà 'Hamelí', adaptació totalment contemporània d'una de les històries més llegides de tots els temps. 'Hamelí' mostra la vida quotidiana d'una vila que, misteriosament, es envaïda per una plaga de rates. Aquest espectacle ha tingut una posada en escena prèvia a la Unió d'Alpicat, i s'ha assajat darrerament a la sala 2 del Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida.

1

Campi Qui Pugui, per la seva banda, presentarà 'Pigs', una divertida versió del popular conte 'Els tres porquets' que segueix la línia d'espectacle itinerant 'Rats'. CQP recorreran els carrers de Vilafranca tot cercant una nova casa pels porquets, ja que són grans, i faran bromes al públic i al vell llop, entossudit a aturar les seves passes tot i portar caminador. 

2

El Centre de Titelles de Lleida, per la seva banda, estrenarà davant del públic mallorquí 'On vas Moby Dick?', una adaptació lliure de Joan-Andreu Vallvé. Un espectacle familiar de titelles de taula que rememora la història de la gran balena blanca, amb projecció d'animacions integrada a l'escenografia i moltes cançons.

3

A l'edició 2019 del FIET, també hi actuarà la companyia lleidatana La Baldufa, amb l'espectacle teatral de pallassos 'Bye Bye Confetti', que s'estrenà el passat mes de gener al Teatre de la Llotja i que tingué una prèvia a l'edició 2018 del FIET.

El nou espectacle de Xip Xap es podrà veure a Lleida els propers 27, 28 i 29 de desembre, a la sala Julieta Agustí; i al novembre, el Centre de Titelles mostrarà 'On vas Moby Dick' a la Unió d'Alpicat.

3 companyies lleidatanes estrenaran espectacle a la XVII FIET de Mallorca
comentaris