27.10.2021 |

DEL 5 AL 8 D'AGOST

Els 6 grans plans per gaudir de la Festa Major d'agost de Golmés

La música, l’esport, la gresca i la cultura popular configuren el cartell de Festa Major d’estiu de Golmés

Els 6 grans plans per gaudir de la Festa Major d'agost de Golmés

Del dijous 5 al diumenge 8 d'agost, Golmés acollirà amb més ganes que mai la seva Festa Major d'estiu. Baner Festa Major Golmés

Ho farà apropant un seguit de propostes, de tots els gustos, a grans i petits. Quatre jornades on la música posarà ritme als carrers i places de la vila, i on les tradicions, l'esport, la gresca i la cultura popular ompliran de vida i somriures el seu dia a dia. 

De tot el que es cou a Golmés, us proposem 6 grans plans imperdibles, els quals seguiran les mesures de seguretat anticovid recomanades, per tal que sigui una realitat l'expressió #laculturaéssegura (i la festa major, també)!

Les Pubilles i hereus de Golmés del 2021 @AjGolmés
Els Hereus i les Pubilles de Golmés 2021.

1. Presentació del llibre ‘L’or dolç a la pell de Brau’, a càrrec del seu autor, el periodista Francesc Canosa
L’obra tracta el naixement de la indústria agroalimentària a l’oest català, el Ponent imponent, en la Califòrnia catalana, mitjançant la fruita. En ple Franquisme, la Terra Ferma és la primera mossada de llibertat europea, el referent, el símbol d’una economia, d’una societat i d’un futur.

Quan? Dijous 5 d’agost, 19.00 hores
On? Centre Cívic


2. ‘28 anys al 4L’, concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreires
Música d’arrel, local però amb vocació universal, interpretada per un fals cec i una divertida troupe de personatges que viuen a cavall entre la tradició i la modernitat. Acaben de publicar el seu darrer disc ‘Viatge a Buda’, un viatge a l’illa més gran de Catalunya a través de l’espai, del temps i de cançons. Darrere queden 14 treballs discogràfics, 12 premis Enderrock, el Premi Nacional de Cultura i el Premi Joan Amades.

Quan? Dijous 5 d’agost, 22.00 hores
On? Pavelló Salvador Ezquerra
Preu? 2 euros

Parc d'activitats amb bicicletes, patins i monopatins a Golmés @JosepA.Pérez
Parc d'activitats amb bicicletes, patins i monopatins de Golmés. 

3. Inauguració i exhibició del Parc Pump Track
Es tracta d’un circuit per a la pràctica d'activitats físiques amb bicicletes, patins, monopatins o skates. Ocupa 1.400 metres quadrats, i està pensat pel gaudir de totes les edats i nivells. Una clara aposta del consistori pel gaudir dels seus joves -i grans-, així com pel benestar social i la cultura de la salut i l'esport.

Quan? Dissabte 7 d’agost, 9.00 hores
On? Cruïlla de Carrer Pla d’Urgell i Carrer Llevant, dins del Polígon El Pla

4. Concert de Festa Major, Cobla Orquestra internacional Maravella
L’Orquestra Maravella neix a Caldes de Malavella, província de Girona, la primavera de l’any 1951. Els seu fundador fou en Lluís Ferrer i Puigdemont. S’acorda el nom de Maravella, tenint en compte un dels noms primitius de la vila, a l’època de la dominació romana. L’any 2001 van celebrar el 50è aniversari de la seva fundació, a l’acte central van estar acompanyats de més de 3.000 seguidors. Els primers anys els van passar, pràcticament, actuant a l’estranger, i d’aquí el nom d’Orquestra Internacional. Al llarg de més de 60 anys seguits han actuat a Àfrica, Europa i fins i tot a l’antiga Unió Saviètica.

Quan? Dissabte 7 d’agost, 18.00 hores
On? Pavelló Salvador Ezquerra
 

Cobla Orquestra internacional Maravella.
Cobla Orquestra internacional Maravella.

5. Concert jove amb els grups Boikot i Smoking Souls
Des de Madrid arriba Boikot amb la seva barreja de sons que van del punk a l’ska, amb tocs de metall i el rock com a base indiscutible de la seva fórmula musical. Boikot i la seva música han viatjat arreu del món i els seus fans es compten per milers. Desprenen una energia que no sols demostren en els seus directes, sinó que també en les seves cançons, himnes per diverses generacions amants del punk rock.

Smoking Souls, per la seva banda, fan un pas de gegant amb melodies que apunten a les emocions. La banda, que ha estat representant de tota una nova generació de joves, torna amb nou disc.

Quan? Dissabte 7 d’agost, 21.00 hores
On? Circuit de Cros – Carrer Solanes (aforament limitat, inscripció prèvia)


6. Piromusical de Sant Salvador, a càrrec de Pirotècnica Tomás S.L. de Benicarló.
Gran nit de foc, i cloenda de festa major, en honor al patró de la vila, Sant Salvador. La cirereta del pastís que culmina de forma excepcional aquests quatre dies de festa i germanor.

Quan? Diumenge 8 d’agost, 23.00 hores
On? Circuit de Cros – Carrer Solanes

piromusical
El Piromusical, el final de festa estrella de Golmés.

Els 6 grans plans per gaudir de la Festa Major d'agost de Golmés
comentaris