La banda Athanàgia versiona el mític tema ‘La presó de Lleida’

Aquesta cançó es presentarà el 5 de novembre al Teatre l’Amistat de Mollerussa

Porta del tema 'La presó de Lleida', de la banda Athanàgia.
photo_camera Porta del tema 'La presó de Lleida', de la banda Athanàgia.

La primavera del 2020, els menarguins Athanàgia publicaven ‘De vent i òxid’, un treball conceptual de deu temes propis, de caràcter instrumental, que exploraven el rock progressiu i la música electrònica sense abandonar el funky i el punk.

Després d’aquesta primera passa al món musical, aquesta tardor presenten un nou single, una versió de la mítica cançó ‘La presó de Lleida’ de Serrat. Un tema íntim i històricament lligat al territori ponentí, i a les fosques històries que es custodiaven entre els seus barrots.

‘La presó de Lleida’, seguint la perspectiva del duo configurat per l’Arcadi Minguet i en Lluc Casals, narra amb el hang i la guitarra el viatge del protagonista, fonen la melangia de la cançó popular amb sonoritats aràbigues, bases rítmiques, compassos canviants i noves harmonitzacions.

Segons Minguet i Casals, amb aquesta cançó “transportem l’oient a llocs ben diferents que els de la història de la filla del baró, personatge central de la cançó original”.

Així, amb aquesta ‘bona excusa’ musical, Athanàgia tracta de l’amor inassolible i de la revolta, que esdevé frustrada per l’autoritat.

A ‘La presó de Lleida’ li hem donat un nou punt de vista fent una crítica contra l’alienació a què la comunitat sotmet l’ésser humà”, expliquen.

‘La presó de Lleida’ es presenta en format videoclip (Produccions Clivella) ple de simbolisme, basant-se en les il·lustracions animades de Martí Alcon. De fet, aquest audiovisual dona èmfasis a la importància de l’arquitectura i l'urbanisme en la vida a la ciutat, configurant el paisatge diari de l’individu, que a voltes se sent empetitit i indefens davant l’administració i els poders. El protagonista es veu obligat a abandonar allò característic i únic de la seva individualitat per adaptar-se al que s’espera d’ell. Només la natura –representada per un bolet– pot ser la seva ‘salvació’, una mena de píndola que el condueix a la demència en to un viatge a la psicodèlia.

Podreu escoltar l’estrena d’aquesta versió de ‘La presó de Lleida’ al Teatre l’Amistat de Mollerussa el dissabte 5 de novembre, a les 21.00 hores

Comentaris
Més a La Panoràmica de Territoris