La Casa Canal de Mollerussa acull una instal·lació sorgida de la 'inspiració estel·lar'

Es tracta d'una producció de Salvador Gabarrella, que compta amb la banda sonora que va compondre el seu germà Pau Gabarrella, músic balaguerí que va morir l’any 2016, molt reconegut en el sector musical català i fundador de la banda Octubre

Una de les fotografies que conformen la instal·lació, de Salvador Gabarrella.
photo_camera Una de les fotografies que conformen la instal·lació, de Salvador Gabarrella.

Salvador Gabarrella és un polifacètic balaguerí que ha volgut transformar la seva passió per la fotografia en una simbiosi que aglutina el dibuix, l’astronomia, la dansa i la poesia, tot fusionant un xic de curiositat física amb un xic de tecnologia. El resultat de tot plegat es mostra ara en una instal·lació que sota el nom de CON STEL ACCION es presentarà el dissabte 30 d’octubre als jardins de la Casa Canal de Mollerussa.

Gabarrella va inspirar-se en les constel·lacions que havia observat durant molts anys al cel de la Noguera, mentre cuidava els seus cavalls. En aquestes observacions, Gabarrella va anar transformant els estels en dibuixos de dones, tot resseguint línies fins a trobar la similitud amb les fèmines imaginàries. Aquestes figures que va traçar des de l’univers de la Noguera les va acompanyar de fotografies de dones que mantenien la mateixa postura que havia imaginat amb els estels.

'CON STEL ACCION' es traslladarà el 14 de novembre al pati del Monestir de les Franqueses de la capital de la Noguera

El públic podrà visitar ara l’exposició de les fotografies en tres formats diferents i participar en un espectacle que barrejarà la banda sonora de Pau Gabarrella i Xavier Monge amb l’obra poètica de Nu Miret, així com amb la dansa de l’escola de Montse Miret. El públic podrà gaudir a partir de les cinc de la tarda de l’exposició, i a partir de les vuit de la performance de música-poesia-dansa, amb entrada lliure.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement