Un cicle de conferències aproparà al públic els secrets de la mitologia clàssica

Un total de quatre xerrades configuren 'Els Mites la seva contemporaneïtat'
Art i mite. Els déus del Prado.
photo_camera Art i mite. Els déus del Prado.

CaixaForum Lleida estrena el proper dimecres 10 de novembre 'Els Mites i la seva contemporaneïtat', un cicle que conferències que proposa una lectura dels mites en relació amb les manifestacions artístiques i literàries del passat i del present.

Tindrà lloc els dies 10, 17 i 24 de novembre i el dijous 2 de desembre, a les 19.00 hores

Monterrat Reig, Ramon Nogués i Carlota Subirós, Victoria Cirlot i Emilio Suárez de la Torre i Jordi Balló donaran les claus per entendre la vigència dels mites i les lectures que ofereixen sobre conceptes com l'univers, la mort o l'amor.

Els mites antics es mantenen presents en tota mena de manifestacions de la cultura contemporània.

Els romàntics van fer renéixer figures com Orfeu, Prometeu i Èdip, associades a noves idees i a nous llenguatges. La història de la pintura i de la literatura, com també la de la fotografia i el cinema, està farcida de mites clàssics que es reinterpreten a la llum de cada època i context.

El cicle 'Els Mites i la Contemporaneïtat' està organitzat en el marc de l’exposició 'Art i Mite. Els déus del Prado' que es pot visitar a CaixaForum Lleida fins el 30 de gener. Una àmplia mirada sobre la mitologia grecoromana i la seva representació al llarg de la història de l’art, a través de pintures, escultures i objectes datats entre els anys centrals del segle I a.C. i mitjans del segle XVIII.

Es tracta d’una proposta diacrònica, a partir de 43 obres de les col·leccions del Museu del Prado, amb noms essencials de la història de l’art com Rubens, Ribera o Zurbarán, entre molts d’altres.

Comentaris