26.01.2021 |
Territoris.cat

La DO Costers del Segre mostra el potencial del vi lleidatà a Barcelona

omàs Cusiné, Joan Talarn, Xixo Castaño, Joel Castanyé, i Rosa Pujol
omàs Cusiné, Joan Talarn, Xixo Castaño, Joel Castanyé, i Rosa Pujol
La DO Costers del Segre mostra el potencial del vi lleidatà a Barcelona

La DO Costers del Segre hva traslladar aquest dilluns a Barcelona els seus vins en una nit gastronòmica que ha servit per donar-se a conèixer a la capital catalana com a porta"a la resta del territori i al món. La Gran Nit de Costers del Segre a Barcelona ha estat encapçalada pel president de la denominació, Tomàs Cusiné, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. 

Joan Talarn afirma, si volem que el vi tingui una exportació i el valorin fora, primer l'hem d'estimar nosaltres

El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, es dirigeix als comensals acompanyat del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Imatge del 2 de desembre de 2019. (Horitzontal)Talarn ha traslladat la constatació del Patronat de Turisme que considera que les terres de Lleida viuen cada cop més una situació de privilegi que les situa com una potent àrea de destinació gastronòmica i enològica. Així doncs, l'enoturisme incideix directament i positiva en el desenvolupament de les àrees rurals i les economies locals. 

Tomàs Cusiné ha fet èmfasi en la necessitat que Barcelona giri el cap cap a les terres d'interior: "primer cal donar-nos a conèixer a casa, i després l'exportació serà més dolça"

 Cusiné ha reconegut que les terres d'interior no es coneixen prou, per això han impulsat una vetllada per copsar com es veu el seu tarannà a la resta de Catalunya i alhora fer més difusió del producte de Ponent.

Pla general del sopar celebrat per la DO Costers del Segre a Barcelona. Imatge del 2 de desembre de 2019.(Horitzontal)El sopar va servir per posar en valor els matisos, gradacions, colors i gustos de la quarantena de cellers situats entre el Pallars Sobirà, la Noguera, l'Urgell, el Segrià i les Garrigues.  

El besant gastronomic de la vetllada tambe va estar protagonitzat pels grans prescriptors de la cuina lleidatana amb estrella Michelin, Xixo Castaño del restaurant  Malena de Gimenells, i Joel Castanyé  del restaurant La Boscana, de Bellvís.

La Gran Nit de Costers del Segre arriba després d'una verema 2019 que els viticultors i cellers han qualificat d'excel·lent pel bon equilibri de sucres i acidesa, tot i que el context meteorològic ha fet baixar-ne la producció.

La DO Costers del Segre mostra el potencial del vi lleidatà a Barcelona
comentaris