24 juliol al 25 de novembre

El confinament, motiu de la nova exposició temporal del Museu d'Art Jaume Morera

La mostra 'Reclòs -osa' es pot visitar a l'espai 2 del museu fins el 15 de novembre de 2020
reclòs2

La situació de confinament (i reconfinament) que vivim d'ençà d'uns mesos, ha propiciat multitud de lectures i reflexions al món cultural i social. La darrera proposta nascuda en aquest entorn és la llençada des del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida.

Es tracta de l'exposició temporal 'Reclòs –osa', una mostra que intenta esbrinar les conseqüències possibles psicològiques i socials del confinament a partir d’una selecció d’obres de la seva pròpia col·lecció.

sire

L’exposició es pot visitar a l’Espai 2 del Museu fins al proper 15 de novembre

A banda de disseccionar les implicacions psicològiques i socials del confinament, 'Reclòs -osa' també vol demostrar que l’art pot servir com a canal de mediació, transmissor i mirall d’unes sensacions, emocions i experiències viscudes i compartides per bona part de la població.

marina2

'Reclòs -osa' està configurada per una vintena d’obres de la col·lecció del Museu, d’autors de diverses èpoques i disciplines artístiques, des de la pintura a l’oli fins al videoart, passant per la fotografia.

Jaume Morera, Joaquín Ureña, Rosa Siré, Albert Bayona, Marina Núñez, Neus Buira o Eulàlia Valldosera són alguns dels autors inclosos en la mostra

La majoria de les peces es relacionen amb les sensacions que moltes persones han experimentat durant el confinament extrem, com ara el buit de l'espai social, la convivència 24 hores a casa amb la família, el pas del tempsla reclusió en espais relativament petits o les conseqüències anímiques d'aquest tancament.

El Museu vol presentar-se com un espai terapèutic que ajudi al visitant a posar en ordre els seus sentiments i sensacions relacionats amb el confinament

Comentaris