28.11.2022 |

Els ritmes afroamericans dels Food4Soul prenen forma de disc

El trio lleidatà presenta el 22 de maig el seu primer disc i ja es prepara pels directes

Food 4 Soul
Els integrants de Food4Soul
Els ritmes afroamericans dels Food4Soul prenen forma de disc

En Pol Alonso (bateria), en Gerard Farré (veu i teclats) i en Jordi Mestre (baix i guitarra) són els integrants de Food4Soul, una formació lleidatana influenciada per l’ampli ventall de la música d’arrel afroamericana.

El soul, el jazz, el hip hop o el funk són la base de la seva expressió musical, la qual s’arrodoneix amb lletres i partitures pròpies. Ara, després dels mesos més durs de confinament, i de tantes i tantes restriccions, presenten el seu primer disc, un treball auto produït i auto editat.

El disc dels Food4Soul s’ha gravat a l’estudi Wooden Record Box de Corbins, mesclat per Panxii Badii i masteritzat per Victor García a l’estudi Ultramarinos

Es tracta d’un projecte amb personalitat pròpia i amb el qual els músics experimenten entre la complexitat i la senzillesa en cada peça.

Portada del primer disc dels Food4Soul
Tot i que tots tres integrants tenen una llarga carrera musical a l’esquena (formant part d’altres bandes, com els Pixie Dixie o Sonsonite, i dedicant-se a la docència musical), Food4Soul finalment treu el primer disc, el qual ja tenien pràcticament gravat al març de l’any passat. La pandèmia, però, dificultà la seva culminació, però les ganes i la tenacitat dels tres músics ha fet possible el naixement d’aquest treball.

El pròxim dissabte 22 de maig, la banda lleidatana presentarà el disc a l’Espai Orfeó, amb la col·laboració d’Artemi Agràs al baix elèctric; i l'endemà actuarà a Corbins

Al disc hi trobem cinc composicions pròpies, una d’elles basada en els acords d’un tema del saxofonista afroamericà dels 50-70 Joe Henderson. Amb elles parlen d’aspectes tan variats com la crítica social o la relació amb els fills, dues temàtiques amb les quals volen convidar al públic a reflexionar i a fer la seva pròpia lectura.

La música és l'aliment de l'ànima dels integrants de Food4Soul

En Jordi Mestre ens confessa que, tot i les dificultats viscudes al llarg d’aquest any, Food4Soul tenia moltes ganes de pujar de nou a l’escenari i de presentar el treball finalitzat “ni que sigui en petit comitè”.

També apunta la delicada situació que actualment viu el món de la música i la cultura, que ja era molt precària abans de la pandèmia. “Crec que ha quedat demostrada la importància de la cultura durant el confinament. La música, la lectura, l’esport, la dansa, la cuina, etc., han ajudat la gent a tirar endavant. Cada expressió cultural ha estat vida i inspiració per l’ànima,” explica Mestre.
 

Els ritmes afroamericans dels Food4Soul prenen forma de disc
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement