30.11.2022 |

15 D'OCTUBRE

Escalfa motors 'Lo Crit, la Fira del Llibre Crític de Ponent'

Proposta de la Biblioteca Anarquista Maria Rius que vol incentivar la lectura crítica entre els lleidatans i lleidatanes

'Lo Crit, la Fira del Llibre Crític de Ponent'
'Lo Crit, la Fira del Llibre Crític de Ponent'
Escalfa motors 'Lo Crit, la Fira del Llibre Crític de Ponent'

El dissabte 15 d'octubre, la Plaça de la Catedral de Lleida es convertirà en l'epicentre de la lectura crítica acollint la primera edició de 'Lo Crit, la Fira del Llibre Crític de Ponent'.

Es tracta d'una iniciativa que fa uns mesos està coent a foc lent la Biblioteca Anarquista Maria Rius de Lleida, i que vol convidar a petits i grans a replantejar-se la seva relació amb la lectura, fomentant el pensament crític.

'Lo Crit' arrencarà al voltant de les 10.00 hores i comptarà amb diverses activitats dinamitzadores

La primera activitat del programa de 'Lo Crit' serà el debat 'Ètica i digitalització: La filosofia en l'era digital, per què?', que donarà veu al jovent a partir del llibre 'En què pensen els robots?'. Hi intervindrà en Pau Valls i la Júlia Martín, coautors de l'obra, així com el professor de filosofia Eduard Batlle i la professora de tecnologia, Saba Cabello.

A les 12.00 hores, arribarà el torn del recital de poesia, de la mà d'Amat Baró, i a la tarda els més petits podran gaudir d'una sessió de contacontes rebels, seleccionats per la llibreria El Genet Blau.

Posarà el punt final a la jornada la taula rodona de rabiosa actualitat, 'Com entendre i confrontar-se a l'extrema dreta en l'actualitat', moderada per la periodista i escriptora Ivet Eroles. Hi intervindran Jordina Arnau, coautora de 'Guia pràctica contra l'extrema dreta'; Eva Lega, autora de 'Barri Noguerola de Lleida. Poder popular antifeixista (1936-1938); i Adam Majó, autor de 'Set de mal, desxifrant el feixisme del segle XXI'. 

A més, hi hauran parades de llibres de llibreries, editorials i col·lectius, com Ateneu Cooperatiu La Baula, Biblioteca Anarquista Maria Rius, Biblioteca Municipal de Pardinyes, Editorial Fonoll, Editorial Karwán, Llibreria Argonauta, Llibreria El Refugi, Llibreria El Genet Blau, Llibreria la irreductible, Pagès Editors, Ponent amb Kurdistan i Revista Plec.

'Lo Crit, la Fira del Llibre Crític de Ponent'

Escalfa motors 'Lo Crit, la Fira del Llibre Crític de Ponent'
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement