Espartac Peran desplega la seva vivència de la mort i el dol a l’assaig autobiogràfic 'Tres desitjos abans de morir'

Espartac Peran presentarà el llibre "Tres desitjos abans de morir" el diumenge 29 de gener al Castell de Verdú, en el marc d'una tertúlia literària que mantindrà amb l'activista cultural local Guillem Boleda
Guillem Boleda al costat d'Ana Boadas, i Espartac Peran en el Late Night ©GuillemBoleda
photo_camera Guillem Boleda al costat d'Ana Boadas, i Espartac Peran en el Late Night ©GuillemBoleda

"La mare ens havia demanat tres coses abans de morir. No en vam poder complir cap". Converses, viatges, molta vida i amor per curar aquelles ferides que la mort dels nostres estimats ens deixa a la pell. Aquesta podria ser una possible sinopsi de l'obra del periodista i comunicador de TV3 Espartac Peran, Tres desitjos abans de morir que ha publicat l'editorial La Campana.

L'escriptor presentarà el llibre "Tres desitjos abans de morir" el diumenge 29 de gener al Castell de Verdú, en el marc d'una tertúlia literària que mantindrà amb l'activista cultural local Guillem Boleda. Espartac Peran, que és un enamorat de les terres urgellenques on passa períodes de descans, va ser un dels protagonistes del treball de síntesi de Guillem Boleda, al costat d'Ana Boadas, ambdós periodistes van participar en el Late Night al mes de maig, que va centrar el seu treball.

Tres desitjos abans de morir, Espartac Peran ©La Campana
Tres desitjos abans de morir, Espartac Peran ©La Campana

Tres desitjos abans de morir, referir-se a la mort amb una naturalitat

Espartac Peran a través de les seves experiències al llarg de la vida es refereix a la mort amb una naturalitat i transparència excepcionals; d'aquesta manera l'autor aconsegueix que el lector pugui arribar a reflexionar-hi deixant de banda qualsevol barrera i estigma.

La mare ens havia demanat tres coses abans de morir. No en vam poder complir cap; converses, viatges, molta vida i amor per curar aquelles ferides que la mort dels nostres estimats ens deixa a la pell

La infància de l'autor va estar marcada per la mort del seu germà Eliseu, a qui no va arribar a conèixer. Astorats per la mort del seu fill a conseqüència d'un accident, els pares Walkiria i Diego, viuen lligats al nínxol 301 del cementiri de Mataró, on es troba enterrat l’Eliseuet, com ells l’anomenaven. Peran recorda una infància viscuda, majoritàriament, al cementiri. El protagonista neix amb la mort com a companya de vida, ja que des d’un principi els seus pares van desprendre’s de qualsevol prejudici, estigma o tabú per explicar la veritat sobre el que havia passat amb l’Eliseu als seus tres fills: Walkiria, Daniel i Espartac.  

  

comentaris