12 de gener

El ballarí Pol Jiménez fusiona la dansa i la mitologia en la nova temporada Escorxadijous

La mostra de dansa és una fusió entre l'expressió corporal i la mitologia que transita pel folklore, l'escola bolera, la dansa estilitzada i el flamenc
photo_camera 'Lo Faunal' del ballarí Pol Jiménez ©Pol Jiménez

'Lo Faunal' del coreògraf Pol Jiménez visita el Teatre de l'Escorxador en una nova temporada de l'Escorxadijous per mostrar una obra artística i mitològica. L'espectacle és el 12 de gener a partir de les 21.00 hores del vespre.

El ballarí encarna una figura mitològica que fantasieja amb les nimfes durant la migdiada i ho fa mitjançant el faune, provinent de la dansa clàssica de Nijinski. Tanmateix, tant l'intèrpret com el director de la peça, Bruno Ramri, se centren en la idea que el faune no és tant un personatge mitològic com una condició. 

"Lo Faunal' de Pol Jiménez a l'Escorxadijous ©Pol Jiménez
"Lo Faunal' de Pol Jiménez a l'Escorxadijous ©Pol Jiménez

L'obra fa un passatge per la interespècie construïda des que es coneix com a dansa espanyola, de la qual es desclassifiquen les quatre branques: el folklore, l'escola bolera, la dansa estilitzada i el flamenc. Totes elles travessades per la figura del faune.

Així doncs, a "Lo Faunal", Jiménez continua desenvolupant el seu interès per la identitat, com ja va fer a "l'Oscil·lant", amalgamant les possibilitats de la identitat de gènere, però aquesta vegada ho fa sota una identitat que es construeix entre el que és humà i el que és animal, entre el fet real i el fet imaginari. 

Les entrades es poden adquirir mitjançant la pàgina web del Teatre l'Escorxador per un preu de 10 euros la general i 9 euros si ets amic o amiga de LaTemporada. A més, també es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados i a la pàgina web de LaTemporada.

Comentaris