22.05.2022 |

21 I 22 DE MAIG

La Fira del Pa i el Cereal a Cervera aspira a ser un referent firal a Catalunya

Aquesta edició pretén promocionar el producte local i de proximitat amb la col·laboració de l'Associació de Productors de la Segarra i el reconeixement del Sindicat que commemora el centenari com a patrimoni històric a Catalunya
La Fira del Pa i el Cereal ©JosepAPérez
Edicions anteriors de la Fira del Pa i el Cereal ©JosepAPérez
La Fira del Pa i el Cereal a Cervera aspira a ser un referent firal a Catalunya

La Fira del Pa i el Cereal retorna amb ganes a Cervera i manté el compromís de divulgació al voltant del pa i el cereal, la producció agrària tradicional de la comarca de la Segarra, certament que tindrà lloc els dies 21 i 22 de maig. El regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé explicava que "enguany volem donar un nou impuls a la Fira del Pa i el Cereal i pretenem augmentar i millorar la seva promoció".

El passat mes de febrer, es va presentar el cartell, obra de la dissenyadora Anna Domenjó, un treball fet en tres versions amb el lema “Tants pans, tants barrets” (que fa referència a la dita popular catalana (“Tants caps, tants barrets), i proposa donar a conèixer als visitants la varietat de productes dins d’aquest sector. La promoció s'ha completat amb el vídeo produït pel creador audiovisual Marc Llorens. L'audiovisual reprodueix les tasques del correu del cereal, de la sembra fina a la recol·lecció, passant pel procés d'elaboració del pa.

El paer en cap de Cervera, Joan Santacana i el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé van presentar Fira del Pa i el Cereal el passat dijous en la cuina de l'edifici del Sindicat. En l'acte es van presentar les principals novetats d'aquesta edició com: la instal·lació d'una carpa a la plaça Universitat, la introducció d'experiències gastronòmiques, la commemoració del centenari de la construcció de la Farinera del Sindicat i un nou impuls a la promoció per tal de difondre el certamen. 

Rode de premsa de la Fira del Pa i el Cereal ©AjCervera
Roda de premsa de la Fira del Pa i el Cereal ©AjCervera

El centre neuràlgic on es concentraran els estands serà la plaça Universitat, la qual aplegarà 35 expositors multisectorials i sis de forns de pa. Al pati del recinte s'hi trobaran els estands de les energies renovables i l'Espai Petit Forner, on es realitzaran tallers de pa a càrrec de Tere Rauret.

La carpa localitzada al costat de la plaça Sant Miquel, acollirà els actes protocol·laris, les presentacions, les demostracions, les actuacions musicals i les degustacions gastronòmiques. Tanmateix, les experiències gastronòmiques comptaran amb; maridatges de pa i olis, amb la col·laboració de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques; un berenar de pa amb oli a càrrec de l'Associació de Productors de la Segarra; presentacions dels pans de tros i de mestral; una degustació de panadons i de pa de ronyó; i una demostració de cuina en directe a càrrec de la influencer Ana Recetas Fáciles

La Fira del Pa i el Cereal ©JosepAPérez
La Fira del Pa i el Cereal ©JosepAPérez

Aquesta edició ha fet un vídeo promocional, creat per Marc Llorens, el qual mostra tot el procés que comporta l'elaboració del pa. El cartell de l'edició, fet per la dissenyadora Anna Domenjó, pretén promocionar les diferents varietats de pa amb el lema "tants pans, tants barrets"

La fira serà inaugurada per la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, el mateix dissabte 21 a les 11.30 hores. Mentre que l'acte de cloenda anirà a càrrec de la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, el diumenge 22 a les 20.00 hores.


Centenari de la Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera

Aquesta infraestructura es va construir entre els anys 1920 i 1922. Per tal de celebrar el seu centenari s'oferiran visites guiades gratuïtes a l'edifici i als patis. També es podrà visitar una mostra d'objectes agrícoles provinents de l'antic Museu del Blat i la Pagesia de Cervera. 

La Fira del Pa i el Cereal a Cervera aspira a ser un referent firal a Catalunya
comentaris