Galacticat ven al sector cinematogràfic localitzacions ponentines per a noves pel·lícules

El certamen, que s'ha celebrat del 15 al 21 d'agost, impulsat per l'associació Galacticat en col·laboració amb l'Ajuntament de Tàrrega ha mostrat al llarg d'una setmana 75 curtmetratges, 23 llargmetratges de més d'una vintena de països diferents
La Trobada de talent a la Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega ©OriolBosch
photo_camera La Trobada de talent a la Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega ©OriolBosch

Els organitzadors de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Tàrrega Galacticat van exercir de prescriptors d'escenaris cinematogràfics ponentins per als directors, guionistes novells, productores i distribuïdores que han participat en el certamen. El passat dissabte es va organitzar una visita a Mas Colom de Casa Borges, a Tàrrega, el poble de Guimerà, el Castell del Remei, i Penelles, amb l'objectiu de mostrar possibles escenaris per enregistrar-hi cinema. 

Enguany, entre les empreses productores i distribuïdores participants hi ha la de la pel·lícula estrenada enguany i rodada a Lleida, Tros, Galápagos Films, així com Oberon, Benecé Produccions, Alhena Produccions, A Contracorriente, No Tan Chalados Prod i Gold Tower Productions

El director de la Primera Trobada de Talent, Jaime Arnaiz ©OriolBosch
El director de la Primera Trobada de Talent, Jaime Arnaiz ©OriolBosch

Aquesta iniciativa de possible venda d'escenaris de Ponent es va dur a terme en el marc de la Primera Trobada de Talent que s'ha impulsat en el certament cinematogràfic, una convocatòria que va rebre un total de 120 guions, dels quals el jurat en va seleccionar quatre de llargmetratges, quatre de sèries i 4 curts. Els candidats van defensar els seus projectes davant de productores i distribuïdores en una trobada a la biblioteca Germanes Güell de la capital de l'Urgell.

El director de la Primera Trobada de Talent, Jaime Arnaiz va explicar que cadascun dels projectes seleccionats tenen una "temàtica diferent" i no n'hi ha cap que s'assembli. Així mateix, el director de Galacticat, Ramon Bochaca va afegir que una de les característiques principals que reuneixen cadascun és que tenen molta "sortida comercial" i també "potencialitat creativa", ja que això és el que busquen les productores per tal que es puguin dur a terme i siguin rendibles.

L'edició més internacional de Galacticat

El certamen, que s'ha celebrat del 15 al 21 d'agost, impulsat per l'associació Galacticat en col·laboració amb l'Ajuntament de Tàrrega ha mostrat al llarg d'una setmana 75 curtmetratges, 23 llargmetratges de més d'una vintena de països diferents. A banda, també s'hi han projectat pel·lícules clàssiques relacionades amb el món de la bruixeria, leitmotiv d'enguany, i tres obres provinents de la República Txeca.

Aquesta ha sigut una edició amb molta representació internacional, ja que s'hi han projectat films com Annular Eclipse, un llarg de ciència-ficció rodat a la Xina; Tundra, un curtmetratge provinent de Cuba o Bestia, una peça d'animació que explora el terror viscut durant la dictadura a Chile i que va formar part de la programació del prestigiós festival de Sundance i va ser candidata als Oscars.

A més, la selecció oficial del Galacticat ha incorporat una àmplia presència femenina, amb directores com la canadenca Sonia Suvagau, creadora del film Unidentified Female Object, o la uruguaiana Marcela Matta, directora de Muerto en Glora present al Galacticat, on divendres va participar en una sessió de preguntes amb el públic del festival als Cinemes Majèstic.

  

Comentaris