27.05.2020 |

DEL 9 A L'11 D'OCTUBRE

Un gran Aplec del Caragol tindrà lloc a l'octubre

Aquesta trobada substituiria l'Aplec del Caragol, prevista al maig; i l'Aplequet de Tardor, del primer diumenge d'octubre
Un gran Aplec del Caragol tindrà lloc a l'octubre

Així ho va decidir la Junta de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) reunida ahir de forma virtual. 

El canvi de dates es deu a la situació generada pel confinament de la població, i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per aturar la propagació de la COVID-19. 

Les perspectives a curt i mitjà termini no són gens optimistes i la situació de les properes setmanes fa preveure uns canvis moderats i paulatins al llarg del temps. La FECOLL puntualitza, doncs, que no es donen les condicions per poder celebrar una festa tan multitudinària com és l'Aplec del Caragol.

En cap cas, des de la Federació no es promourà cap situació de risc per a les collistes, visitants i societat lleidatana en general.

Des de la FECOLL s'ha volgut aportar aportar el granet de sorra i endegarla iniciativa urgent de SALUT x LLEIDA, per aportar material sanitari en la prevenció del propagament d'aquesta pandèmia

Així, es cancel·len les assemblees, actes i esdeveniments previstos al maig, com la Setmana Cultural, les caragolades solidàries, el Caragol Tour i l'Aplec del Caragol, prevista del 22 al 24 de maig.

L'ajornament de l'Aplec del Caragol, Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Tradicional d’Interès Nacional, anirà acompanyat de l'ajornament de l'Aplequet de Tardor, previst pel diumenger 4 d'octubre.

FECOLL apel·la a què les colles i collistes sabran entendre la magnitud de la situació i ajudaran a poder viure un atípic i gran Aplec al mes d'octubre

Sempre que sigui possible es prepararà un gran Aplec del Caragol de Tardor del 9 a l'11 d'octubre. En funció d'aquestes noves dates, la FECOLL redissenyarà el seu programa d'actes.

En cap moment s'ha pensat suspendre l'Aplec del Caragol, que complirà la seva 41a edició, a causa de l'impacte econòmic i vital necessari que aquesta trobada gastronòmica i cultural té a les terres de Lleida.

L'Aplec del Caragol compta amb 13.500 collistes, 107 colles i 200.000 visitants

Un gran Aplec del Caragol tindrà lloc a l'octubre
comentaris