06.12.2022 |

Joanpere Massana, escollit entre 500 artistes per formar part de la XXI Biennal d'Art Contemporani Català

Massana amb 'Antropemetria', una de les peces que configuren l'exposició - Foto: Cristina Mongay
Massana amb 'Antropemetria', una de les peces que configuraven la seva última exposició - Cristina Mongay
Joanpere Massana, escollit entre 500 artistes per formar part de la XXI Biennal d'Art Contemporani Català

L'artista de Ponts Joanpere Massana ha estat seleccionat a la Biennal Commemorativa XXI  Biennal d'Art Contemporani Català, amb més de 43 anys de història. Un nombrós jurat ha seleccionat 10 artistes dels prop de 500 que han passat durant aquests anys. Els artistes seleccionats són Perejaume, Joan Fontcuberta, Ignasi Aballí, Joanpere Massana, Sergi Barnils, Enric Ansesa, Tom Carr, Lourdes Fisa,Roser Oduber i Yrian Quintana.

Massana (Ponts, 1968) és un artista plàstic i multidisciplinari llicenciat en Belles Arts en l'especialitat d'Escultura per la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona i és profesor de Escultura a l'Escola Superior d'Art i Disseny Ondara de Tàrrega. L'any 1992 va rebre el primer premi de pintura per la Generalitat de Catalunya.

La seva obra, entre les principals col·leccions europees, té un gran pes a Itàlia en diversos formats: pintura, escultura, instal·lacions, dibuixos, gravats, vídeo instal·lacions, etc.

En la seva última mostra, ‘Escriure quadres, pintar poesies’, que acollia el passat 2020 la sala gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l'artista apropava al públic l’art en majúscules, l’art en gran format abocat sobre llenç, paper i instal·lacions, on es donava cabuda a la idea de la fragilitat de la vida, a la nostra condició d’éssers efímers.

Ara, Massana ha estat un dels 10 artistes escollits d'entre els prop de 500 artistes que hi han passat des de la seva fundació per formar part de la Biennal Commemorativa de la històrica Biennal d'Art, que se celebrarà del febrer a l'agost d'aquest 2021 entre Barcelona i Sant Cugat. El jurat històric que ha escollit els artistes per formar part d'aquesta especial Biennal està format per tots els membres que han participat en les diverses edicions.

Es tracta de la Biennal més antiga de tot l'Estat

La Biennal d'Art Contemporani Català va nèixer en un moment de recuperació de les llibertats nacionals com a acte adherit al Congrés de Cultura Catalana l’any 1977 a Sant Cugat per reconèixer els grans artistes que, sobretot durant la segona meitat del segle XX, van fer de Catalunya un indret cabdal en l’art contemporani a tot el món. Al llarg d'aquests 43 anys d'història i sota la direcció del seu creador Josep Canals, la mostra ha crescut amb els anys per convertir-se en la biennal més important de Catalunya.

Joanpere Massana, escollit entre 500 artistes per formar part de la XXI Biennal d'Art Contemporani Català
comentaris