L'Espai 'Aliments del Territori i tu' reuneix experts i joves generacions del sector de l'oli

L'espai s'integra en l'estand del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, on es programen activitats de divulgació de productors i prescriptors dels sectors de l'oli, la transformació i la gastronomia 
Joan Talarn mostra la Guia de Fires a Laura Borràs
photo_camera Joan Talarn mostra la Guia de Fires a Laura Borràs

La Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues obria portes aquest divendres a les Borges Blanques amb una intensa agenda d'activitats, després de l'acte inaugural que ha presidit la diputada al Congrés Laura Borràs

Una agenda de la en forma part l'espai Aliments del Territori i Tu, on s'aglutinaran al llarg del cap de setmana tot un seguit d'iniciatives de divulgació, pedagogia, formació, i també lleure amb els aliments com a protagonistes. Un espai que impulsa la Diputació de Lleida, amb la voluntat de col·laborar amb els certàmens firals de la demarcació i incidir en el consum de proximitat i els productes de qualitat que s'elaboren en cada comarca

Estand del Patronat de Promoció Económica de la DiputacióLa Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues, no podia més que arrencar el programa d'activitats en l'estand del Patronat de Promoció Econòmica, que amb activitats relacionades amb les característiques, el coneixement i tastos de les diferents varietats d'olis. Activitats que han dut a terme al llarg del matí, els alumnes dels cicles formatius d'olis d'oliva i vins de l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques

Laura Borras amb les autoritat a l'estand de la DiputacioLa diputada Laura Borràs, ha visitat l'espai, acompanyada del president de l'ens provincial Joan Talarn, i les autoritats que han participat en l'acte inaugural de la Fira. Talarn ha lliurat a Borràs la nova Guia de Fires que la Diputació acaba d'editar.

Segons Joan Talarn, la guia no és altra cosa que la constatació del que l'ens anomena la força dels municipis. El dinamisme que de gener a desembre, i de municipis petis i grans, de la plana a l'alt Pirineu i l'Aran, amb fires, mostres, i mercats que fomenten l'economia, i arrelen les persones als territoris

La tarda ha estat dedicada als menuts, l'espai Aliments del Territori i Tu, es convertia en l'escenari dels tallers gastronòmics en els quals hi han participat una seixantena de nens i nenes. El Petit Complet ha dirigit l'elaboració de Mini croquetes d'oli verge extra de les Garrigues amb ametlles de la comarca

Tallers infantils Aliments del Territori i Tu dissabte el president de la Diputació, Joan Talarn participarà, en la confecció d'una pizza revolucionaria, la proposta que fa l'Agnès Sala, des dels fogons de Cal Senzill de Bellpuig. Es tracta de la pizza amb allioli de codony, que l'espai Aliments del Territori i tu, presentarà al públic assistent a la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues

Acompanyaran a Joan Talarn, en l'estand del Patronat de Promoció Econòmica, a la fira garriguenca, la vicepresidenta Estefania Rufach i el diputat Carles Gibert.

Comentaris