15.01.2021 |

Lleida ja té els seus dos menús amb sabor de la terra

Turisme de Lleida proposa una singular experiència gastronòmica com a part de la campanya “Lleida, tot el que estimes”

La coca de recapte és una de les receptes típicament lleidatanes.Foto: Esther Barta
La coca de recapte és una de les receptes típicament lleidatanes.Foto: Esther Barta
Lleida ja té els seus dos menús amb sabor de la terra

Si Lleida tingués un sabor, quin seria? Turisme de Lleida presenta una campanya de suport a la restauració al voltant de dos menús gastronòmics basats en la identitat culinària de la ciutat i amb els productes locals, de proximitat i amb Denominació d’Origen de Lleida com a ingredients. 

La iniciativa s’emmarca dins la campanya de promoció turística “Lleida, tot el que estimes”, que vol posar en valor la singularitat de la capital de l’interior de Catalunya i la seva gent, centrada en quatre eixos: gastronomia, cultura, patrimoni i natura.

Lleida_Foto_Aida-PallàsGastronomia, cultura, patrimoniu i natura., els eixos de la campanya, Foto: Aida Pallàs

Aquesta promoció gastronòmica única i amb gust de la terra s’acompanyarà de vins del territori i abarcarà tots els tipus de tècniques de cuina. La primera proposta de menú és un clàssic de la ja coneguda “capital del caragol”: és l’anomenat “Caragolada a Lleida”, que inclou els icònics –i deliciosos- caragols bovers i s’acompanya de carns, peixos i verdures cuinades a la graella o altres formes de cocció pròpies de la cuina més tradicional. La segona proposta de menú, “Cuines de Lleida”, ens convida més a la sorpresa i als sabors obtinguts de la fusió dels diversos estils de cuina, ja siguin tradicionals o de nova creació –però sempre amb el ressò, per descomptat, de la singularitat de les Terres de Lleida–.

Caragols-Laura Cortés_ACNLleida, la “capital del caragol” que inclou els icònics –i deliciosos- caragols bovers , Foto: Laura Cortés (ACN)

Verdures del jardí de la ciutat que coneixem com a Horta, carns de granja i corral de les comarques líders en la criança del porc, vi DO Costers del Segre i oli d’oliva DOP Garrigues, els bolets que ens donen les terres a la tardor, i els dolços i pastisseria més característics del territori –coques de recapte, panadons d’espinacs o els dolços d’ametlla “músic de Lleida” – són alguns dels productes de primera qualitat, reconeguts a nivell mundial, que conformaran els plats més especials d’aquesta selecta experiència que us proposa Turisme de Lleida. Tot de la mà més curosa dels cuiners experimentats i més joves que, formats a les files de l’Escola d’Hostaleria de Lleida, han afavorit una generació de cuiners innovadors i emprenedors que han fet de la cuina lleidatana tot un gènere en si mateix. 

Amb restaurants que participen al projecte arreu de la ciutat, els menús s'ofereixen amb preu tancat -segons la proposta de cadascun dels restaurants- i ja es poden consultar a l’apartat de gastronomia de la pàgina web de Turisme de Lleida, www.turismedelleida.cat, que també dedica un espai als establiments que ofereixen servei de cuina per emportar. 

DSC00111El parc Natural de la Mitjana, confereix una personalitat distintiva a la ciutat.. Foto: Marina Pallàs

“Lleida, tot el que estimes”: viure la capital amb els cinc sentits 

En el context de revalorització dels tresors més propers, Turisme de Lleida estrena nova campanya de promoció turística de la ciutat que, sota el lema ‘Lleida, tot el que estimes’, posa en valor l’immens atractiu de la capital ponentina. Entorn de quatre eixos principals, els dos primers fan referència a la cultura i el patrimoni, en tant que la ciutat de Lleida és manifestament rica en història. El tercer eix és la natura: l’Horta de Lleida, el parc Natural de la Mitjana, la vinya o l’entorn del riu són elements que confereixen una personalitat distintiva a la ciutat. I finalment, el quart és la gastronomia, l’eix vertebrador que arrodoneix l’oferta turística i que conforma una experiència total i completa amb què viure Lleida de veritat, amb els cinc sentits. 

 

Lleida ja té els seus dos menús amb sabor de la terra
comentaris