PUBLIREPORTATGE

La màgia d’un espectacle de gran format

Una saga familiar que ha compaginat la seva quotidianitat laboral amb la passió per la màgia i l’adrenalina de pujar a l’escenari per captivar al públic amb el seu espectacle

Xavier&Cris 5
photo_camera De l'enginy del duo familiar ha sorgit l’espectacle 'Grans Il·lusions Xavi & Cris'

Es podria dir que la història de Xavier Gaya ha sigut màgica. Gaya és un industrial mollerussenc multidisciplinari que compagina la seva activitat professional amb la passió per la màgia; una devoció per aquesta disciplina artística que ha empeltat a la seva filla, la Cris.

De l'enginy del duo familiar ha sorgit l’espectacle 'Grans Il·lusions Xavi & Cris', que presentaran el 3 d’octubre al Teatre l’Amistat de Mollerussa. La família d’artistes ha compaginat les tasques creatives d’un espectacle de gran format en una txistera on hi ha posat música, efectes especials, un xic d’humor i la màgia més espectacular. Ingredients amb els quals el Xavier i la Cris volen aconseguir que el públic se submergeixi en una experiència realment màgica.

2'Grans Il·lusions' és un espectacle ambiciós, potent... Percebut per interactuar i sorprendre a petits i grans. En definitiva, una manera de viure la gran il·lusió de la màgia.

L’aforament per l’espectacle a l'Amistat està limitat a 270 persones, per la qual cosa es recomana reservar o adquirir la localitat amb anticipació, que és de 10 euros, a través del web del Teatre l'Amistat.

3

5

El projecte màgic de la família Gaya

Xavier Gaya va iniciar la seva immersió artística com a tècnic de so del grup La Tarota de Mollerussa. Gaya assegura que el seu ritual d’iniciació no va ser amb un joc de Màgia Borràs com venia essent tradicional, sinó que va començar darrere la taula de barreja d’un espectacle musical, al voltant de l’any 1987. Va ser durant una de les gires amb la banda d’animació mollerussenca, que va quedar sorprès per l’espectacle del Màgic Kel, amb qui es va posar en contacte amb la intensió d'iniciar-se en el món de la màgia.

El mag, també mollerussenc, va posar a les mans de Xavier el llibre 'Cartomàgia fàcil”, una eina per endinsar-se en els secrets de l’il·lusionisme o la màgia. Però per Gaya representava molta teoria per espectacles molt curts dels que en gaudirien tan sols els de primera fila. Així i tot, va començar a fer petites intervencions en els centres escolars, en festes familiars i en esdeveniments de petit format.

1

Però va ser en una visita a la trobada nacional de mags Florences Gili de Tamarite de Litera, rondant el 2010, on el projecte del Xavier va evolucionar a una nova fase després de conèixer al que fóra director artístic del certamen Montgai Màgic, Xavier Pérez.

Xavier havia deixat la cartomàgia, per endinsar-se en l’il·lusionisme de gran format, amb aparells i més espectacle, per la qual cosa va iniciar a la seva filla Cris. Ambdós van conformar un espectacle més atractiu i pròxim, que combinava l’exigència del Xavier, i la frescor i espontaneïtat de la Cris, eren el còctel perfecte per captivar a un nou públic.

Pare i filla van debutar al Montgai Màgic del 2012, convidats pel seu director artístic. Va ser el primer cop que els Gaya es presentaven a un gran públic. Una experiència on en Xavier va conèixer el que significava el pànic escènic: “vaig començar l’espectacle que no podia ni parlar”

Aquest va ser el bateig d’escenari. Al contrari, la Cris assegura que per ella no va ser tan impactant: “potser per l’edat que tenia en aquell moment, però l’escenari m’agradava”, i confessa que, tret dels primers minuts, va arribar a connectar amb el públic" Montgai va ser un punt de partida per projectar-se com a artistes i entrar en el circuit d’espectacles de màgia amb els quals han recorregut un bon nombre d’escenaris lleidatans.

'Grans Il·lusions' és la consolidació d’una trajectòria i la constatació d’una passió per l’escenari i la màgia, i per poder compartir amb el públic la fantasia d’un gran espectacle, totalment ideat, desenvolupat i interpretat pel Xavier i la Cris. I el presenten a Mollerussa, al seu poble, a la gent que els va veure néixer com artistes.

PUBLICITAT DIGITAL

Comentaris