La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror Galacticat inaugura demà un cap de setmana de cinema al carrer a Tàrrega

En l’Avinguda Catalunya de Tàrrega s’hi projectaran curtmetratges gratuïts, amb possibilitat de sopar-hi o fer-hi una copa
Cartell Galacticat 2022
photo_camera Cartell Galacticat 2022

La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror Galacticat convertirà l’Avinguda Catalunya de Tàrrega en una gran sala de cinema aquest cap de setmana. Projeccions que es compaginaran amb les dues sales dels Cinemes Majèstic centre logístic del certamen cinematogràfic de la capital de l'Urgell.

Directors de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror Galacticat
Directors de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror Galacticat

En artèria principal de Tàrrega s’hi projectaran curtmetratges gratuïts, amb possibilitat de sopar-hi o fer-hi una copa, que substituiran altres espais on des del passat dilluns i fins avui s’hi projecten curtmetratges: la terrassa de l’Ateneu i a la Plaça dels Àlbers (novetat d’enguany).

A la mateixa avinguda, demà divendres al vespre i dissabte a la tarda també hi tindrà lloc l’activitat paral·lela GalacticGames amb videojocs relacionats amb el terror i la fantasia organitzada conjuntament amb l'Associació Ragnarok. Resident Evil, Silent Hill o Dark Souls seran algun dels jocs amb la modalitat ‘speedrun’, que consisteix a superar el videojoc amb el mínim temps possible.   

trobada-talent-2022_web
trobada-talent-2022_web

El certamen, impulsat per l’associació Galacticat en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega mostrarà al llarg d’una setmana 75 curtmetratges, 23 llargmetratges de més d'una vintena de països diferents. A banda, també s’hi projecten pel·lícules clàssiques relacionades amb el món de la bruixeria, leitmotiv d’enguany, i tres obres provinents de la República Txeca.

Presència internacional

Aquesta és una edició amb molta representació estrangera, ja que s'hi projecten films com ‘Annular Eclipse’, un llarg de ciència-ficció rodat a la Xina; ‘Tundra’, un curtmetratge provinent de Cuba o ‘Bestia’, una peça d'animació que explora el terror viscut durant la dictadura a Chile i que va formar part de la programació del prestigiós festival de Sundance i va ser candidata als Oscars.

Sin título-1
Sin título-1

A més, la selecció oficial del Galacticat compta amb una àmplia presència femenina, amb directores com la canadenca Sonia Suvagau, creadora del film ‘Unidentified Female Object’, o la uruguaiana Marcela Matta, directora de ‘Muerto en Gloria’ present al Galacticat, on realitzarà demà divendres a les 19.00 h una sessió de preguntes i respostes amb el públic del festival als Cinemes Majèstic.

publicjove
publicjove

En aquesta novena edició i dins de la Secció Clàssics hi ha films coneguts pel gran públic com són ‘La Bruja Novata’ (1971) o ‘Conan el Bàrbar’ (1982), però també rareses com la italiana ‘La maschera del demonio’ (1960) i la sueca ‘Häxan - La brujería a través de los tiempos’ (1922), la qual compleix un segle des de la seva estrena.

Les entrades i la programació estan disponibles a la pàgina web La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror Galacticat.

Fer cinema a les terres de Lleida, objectiu de la Primera Trobada del Talent

L’organització de la novena edició del Galacticat ha escollit 12 guions (4 llargmetratges, 4 sèries i 4 curts) del total de 120 que van participar a la primera edició del concurs de guions curtmetratges, llargmetratges i sèries en el marc de la Primera Trobada del Talent. ​​El dissabte al matí els candidats defensaran els seus guions davant de productores i distribuïdores que participaran al festival. La trobada tindrà lloc a la biblioteca de Tàrrega dissabte al matí i a la tarda els responsables del festival han organitzat una visita per als guionistes i directors novells per diferents indrets de les Terres de Ponent per tal de mostrar-los possibles escenaris per enregistrar-hi cinema.

Entre les empreses productores i distribuïdores participants hi ha la productora de ‘Tros’, Galápagos Films, així com Oberon, Benecé Produccions, Alhena Produccions, A Contracorriente, Galapagos films, No Tan Chalados Prod y Gold Tower Productions.

La Trobada de Talent compta amb la col·laboració de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i està co-dirigida pel productor Jaime Arnaiz i pel director del Galacticat Ramon Bochaca Sandiumenge. Un dels eixos d’actuació de la PAC s’anomena Tàndem Festivals – Productores. En aquest, es dinamitza la  presència de les productores als festivals per donar-los-hi visibilitat i col·laborar de les accions d’indústria.

Comentaris